Školski list

— 16 —

Мостару. Плата је 600 Фор., стан, 30 ®ор. у име дрваране, и добиће 30 фор. путна трошка. Учитељ ће дз^жан бити у цркви за једном певницом нојати и децу у појаљу обучавати. Молбенице се имају до 30. Јануара ио старом поднети привременој управм православне обштине у Мостару. Траже се учктељи и појцн православне вере у Допсину (пошта Ченин), у Кућапци (ношта Дољна Махолац), у Сухој Млака (пошта Слатина). У сва три места је плата 350 ®ор. уз стан и огрев. Молбенице на високу хрватску земаљску владу имају се управати и нутем надлежне власти дотичном местном школском одбору најдаље до последљег Јапуара 110 новом послати. Тражи се учитељ православне взре и појац: у Мохову (у Срему); пла^а је 360 Фор стан, врт и огрев ; у Лонџнци (пошта Нашице) на новоосновној комуналној школи ; и у Бјелој (код Дарувара), плата је на оба места 350 Фор. сган и огрев Рок пријаве последњи Јануар по новом. Молбенице на високу земаљску владу имају се уиравити и горњега дана дотичном местном школском одбору путем надлежне власти доставити. У комуналним школама у Могорићу и у Радучу у котару госпићком и у Корјеници котару Заваљском (у Хрватској), траже се учитељи до 31. Јануара по новом. Плата је 350 ®р , стан или станарина, огрев и петогодишња повишица са 10%) као и право на мировину.

ЈАБНА ЗШАЛНОСТ. Отличним ербским народним учитељима и учитељицама, као и евршеним приправницама и другим пријатељима из свију србских крајева, који су ми о Никољу имен дан и крстно име, а данас нову 1885. годину честптали, нисам у стању због мојих званичних послова појединце захвалити. С тога им овом нриликом на њежној пажњи и пријатељском сећању њиховом најусрдније благодарим и од свег срдца желим, да заједно са својпм најмилијима у настуиајућој години сваку срећу и благослов Божији уживају служећи савестно народу србском. У Сомбору, 1. Јапуара 1885. Н Ђ. ВукиКевиК, србске учитељске школе сомборске уиравитељ.

Подпуни ексемилари „Школскога Листа" могу се добити од 1881., 1882. и 1883. године по цену од 1 Форинте. Ко купи сва три горња течаја, добиће их за 2 ф . 50 новчића. Н. Ђ. ВукићЕвић, уредник и издаватељ „Школскога Листа," Издаје и уређује: НИКОЛА Ђ. ВУКИЋЕВИЂ. Штампа ф. Битерман.