Školski list

— 16 —

— У Шатриндн тражи се учитељ и појац правосл. вере с платом 400 Фор. уз стан и 3 хвата дрва за огрев, наставни језик је србски и мађарски. Молбенице до конца Јануара но новом имају се поднети кр. котарској власта у Иригу. — У Јасенашу и у В. Дубчевици у котару Грубишнопољском жупаније беловарско крижевачке траже се подучитељи православне вере. Плата је 280 ®ор. уз стан с вртом и огрев.

СГа-гвиа, корзсподенција. Срб. обштинчу Боки. Овим се признаје, да омо ва ,,Шк. Лиот" 1886. и 1887. предплату од вас примиди. Поштанока пријемпида нека вам служи аа доказ ири предаваљу рачуна. Г. Дим. АврамовиИу учитељу у Борову. Од вас смо примили у име предплате за школу 1887. накнадно 1 Фор. 60 кр. У будуке по жељи шиљаће се Лист на ваше име. Срб. школи у Новом Селу. Примили смо овогодишњу предплату. Бр. 1. од прошле године немамо на жалост, те вас више о љиме неможемо служити.

ПОЗЕБ НА ПРШЛАТУ НА ШШСКЕ ЛИСТ ЗА 1888. ГОД. Овим се бројем заночиње у име Божије двадесета година Школкога Листа а тридесета година од иостанка његовога. Школски Лист изилазиће ове године једанпут месечно и на пуном табаку а по околностима и на 1'Д табака. Предплата се прима еамо у једанпут на целу годину и износи 1 Фр. 50 нов. Приправници, богослови и ученици у обште, као и сви учитељи с илатом испод 300 Форинти добијају лист у пола цене т. ј. по 75 новчаћа на годину. Најбоље је да се предплата шаље поштанском упутницом са разговетним означењем атресе, места н последње поште. Из краљевине Србије ирима предилату г. Јован Бољарић учнтељ у Београду код саборне цркве. Предплата за Србију износи 4 динара или два Форинта у аустр. банкама. Господа учитељи, који нам пошљу 4 предплатника са целом или 8 предплатника (ученика) са половном предплатом добијају но један примерак листа на дар. Умољавају се г. г. учитеља да се својски заузму, да „Школски Лист" што више предилатннка задобије, а особито, да се барем свака обштина за школу своју на „Школски Лист" цредплати. Адмшшстрација „Школскога Листа" Ц§§Г* Славне Црквене Обштиие и осталу госиоду, којима смо пре месец дана оиомене иослали још један иут учтиво иозивамо, да нам дуг за „Школски Лист" 1887 и односно 1886. годину најдаље за 8 дани иошљу, иначе Кемо иринуђепи бити њих у у „Школском Листу" јавио на дужност иозвати. Издаје и уређује: НИКОЛА Ђ. ВУКИИЕВИЋ. Штамиарија Ф. Битермаиа у Сомбору.