Školski list

- 36 —

9. Шта је цељ оснивању школских вртова, и какву корист треба деца отуда да имају ? Преиоручујући цоново ове теме за израђивање, изјављујемо, да ће се примити за награду и штампати и свака друга ваљана иедагогијска расправа, која се тога ради за времена уредништву иошље. Паграде могу добити само она дела, која се најдаље до Спасова дне 1888. уредништву овом доставе без подписа писатељевог на самој расправи, него се име овога означиги има у заиечаћеном писму, на коме нека се сиоља такође напише наслов чланка за награду. Пасма уз ненаграђене расправе после објаве награде, уништиће се. Господа сураденици н у оиште сви поштовани донисници учтиво се умољавају, да евоје чланке и дописе чисто, читко н крупно наиисане. уредништву овом у плаћеном писму достављати изволе, Уједно се овим изјављује, да „Школски Ј1аст" само оне снисе прима, који не стоје у опреци са вером, благоправношћу и постојећим законитим школским установама и властима, и који смерају на одржање и унаиређење православнвх срнских вероисповедних школа. У Сомбору, на Сретеније 1888. Уредништво „Школскога Листа."

УПРАЖБЕНЛ УЧИТШКА ШЕСТА. — У Жокрину на срб. вероисиоведној школи тражи се учитељица I. и II. разреда. Плата је 442 Фор. 90 нов три ланца земље и стан. Молбенице се имају местном Школ. Одбору у Мокриву што скорије поднетв.

ЦНјр"' Црквене и политичне обштине и школски одбори, којима смо нре два месеца ономене послали, а досад нам за 1887. относно 1886. годину дуг за Школски Лиет илатили нису, још једанпут се позивају да најдаље за 8 дана дужности својој у овом иогледу одговоре. Ко Шк. Лист неће ове године да дрнш, пека нам 6р. 1. и бр. 2. одмах врати; јер нам ова бројеви требају. Свакога, која је ова два броја лримио а оба неврати сматрамо за унисника и молимо, да нам поштанском упутнвцом што пре преднлату овогодишњу цослати изволи. __ Са иодауним бројевима „П1колскога Лис?а и од ирошлих година не можемо више служити. Издаје и уређује: НИКОЛА Ђ. ВУКИЋЕБИЋ.

Штамиарија Ф. Битермана у Сомбору.