Školski list

— 80 —

И^оница Светог Саве. Спевао Ив. М. Поновић. Дарак добрим учепицима. У Новом Саду, издање и штамиа А. Пајевића. 1898. Цеиа 12 новчића. Качав госиодар, такав и слг/га. Приповетка за децу од Фрање Хофмана. Превео Аца. У Новом Саду. Издање и штамна А. Пајевића. 1893. Цена 25 новчића.

П Р 0 Г Л А С. На 26. Јунија (по нов.) 189В. у 10 сахати из јутра открива се у Дубровнику Споменик нашем пјеснику Франа Гундули-ћа. Овијем се начином тура глас у народ да сваки наш родољуб без разлике племена похрли у Дубровник на поклон Гундулићевој сјени, е да се сви у брацко коло окунимо око овог Споменика, који заједнички подигосмо. Дубровник 29. Априла 1893. Одбор за подигнуЂе ГундулиЂева Сиоменика.

И 3 Ј Л В Л. Благодарећи заузимању г. АдолФа Марковића, учит. председника, примио сам из Сурчина од учитељског друштва 11 Фор. 04 нов. као прилог за споменик пок. Мити Петровићу, проФесору и доставио благајништву одбора; што на жељу истога учит. друштва овим изјављујем. Милан СтојшиЂ, нроФесор.

ЈЛВНА ШГОДЛРНОСТ. Пречасном Господину НИКОЛИ Бегови^у, проти у Г. Карловцу. На Вашем лијепом, а уједно и изненадном дару „Школском Жисту" слободан сам замолитиВас: да примите израз моје најсрдачније благодарности. У Добоју 28. Априла 1893. год. Бошко КОСТИ^, срп. учитељ. ^јЦ^"* Због нагомиланог материјала нису досада могле у лист ући достављене нам две расправе за награду, као и други важни чланци од поштованих сурадника наших, које смо у течају ове године примили. Захваљујући им, обећавамо, да ће све што је вредно у идућим бројевима по реду увршћено бити. Због званичног путовања уредниковог и школских испита идући број ће тек. 15. Јулија изићи. ИзДАЈЕ И УГЕђУЈЕ : Н ИКОЛА "ђ. ВУКИЋЕВИЋ. Штампарија Ф. БИТЕРМАНА у Сомбору. Ј?