Službeni list Srpske književne zadruge

мањина пинјина чира

с пбанјве -

147

лолаве и одлучују чланови добротвори и оснивачи. Управа је дужна објавити сазив скупштине двадесет дана. раније.

20.

На Скупштини се врше ови послови: управа подноси извештај о свом књижевном раду и имовном друштвеном стању за минулу годину заједно са. извештајем раније изабраних прегледача; бирају се два члана за преглед друштвених рачуна у текућој години ; попуњује се управа; бирају се на предлог управе друштвени повереници за чланове добротворе; одлучује се'о измени ових правила на предлог управе или педесет чланова добротвора и оснивача; одлучује се о поднесеним предлозима.

21.

Предлози за екупштину редовно се подносе управи "ридесет дана пре скупштине, и управа их на дневни ред ставља. Преко овога правила на самој скупштини учињени предлози примиће се на претрес само онда, ако тако одлучи две трећине присутних чланова. Предлози за промену правила објављују се у дневном реду у целини.

22.

Друштвена је рачунска година од првога јануара до тридесет првога декембра.

Управа ће прописати за свој рад пословник и одредити пословне дужности својим члановима, Одсецима и друштвеним повереницима, а тако исто и сталну или привремену годишњу награду тајнику, благајнику пи њиховим помоћницима.

28 Ако би се Српска Књижевна Задруга растурила, њено се имање поверава на чување Орпској Краљевској Академији, а она ће бити дужна предавши га оном 108