SRĐ

— 299 —

mi se sa lijeve strane ulazeći u crkvu na domak otara. Ako ti se čini (la vrijcdi, tiskaj ga; no progovori štogod o stranoj azbuci, kojom je pisan. Mato') ГРПДИ. БОШКО ником. нинк ОМ. ПИДРИАШ. Hfl GAflfig. БОГП. Н0Т6 ГООН6. НБЛИГОвОКН Бнек<хп. ИАКОИ. v r . ћ. 0. Н. ГОДИНА. ПОРОДА HG^GOBfl. ИП. Ш6Ж£ИА IIHOfl. ФРП. ЕАЗНЛНО. РПБИГШНИ

Ја sam proštio kako slijeđi: Gradi. Boško. Nikola. i Nikola. Andrijaš. na slavu Boga i svete Gospe, i blagosovi Biskup nakon V". 1l. 0. И. godina poroda Isusova na še(st)žuna. Pisa fra Bazilio Ravnanin.' 2 ) Kojom je azbukom ovaj natpis urezan ja ne znam, to ti razmatraj, er ovdje čini mi se da ima svake mješanije. Ortogratije pak uikakve, a ni slova svud jednaka. U prvoj riječi slovo Г piše ga na jedan način, a u sjedećijem na drugi. Slovo B ne uziinje iz glagolskog(?) Б već za latinsko pravo В.' ! ) — Naznačeno godište blagosova crkve slovima V. Ђ. 0. И. nijesam znao da protumačim ; 4 ) po našemu Šematizmu 1581. možda da je pogrešno. Ako iznađeš pravi broj, priopći ga u Slovincu, nek' bi i mi ponapravili u Sematizmu.

vfv

') Već je pokojuik bio biskup kad mi je ovo pismo posiao, ali žalibože ua pismu nema nadnevka. *) Pisan je bosancicom, ali ima mješavine s latiuskijem siovima, kako đo)e dobro opaža pisac. 3 ) U ovijem stvarima treba nešto odbit što može bit pogriješeno u samom natpisu, pa tad nešto i u samom prijepisu. *) Ono je 1578.