Srpska nezavisnost

— 188 —

ПОРУКЕ И ОТПОРУКЕ Г. Т. В. у Стала&у. Пош.1,итс аам упутннцом 15>н дннзра аа „Јавну бдагодарност," коју у данажхњех броју доноснмо. г. Живку Мат»Гћу, иисару сула окру\а ерањскои вж г;те взј.дл мпслпјн да пншете „Внделу" ндн .,Ст. До.чшпллну' ; ? Иначс не можемо да протуначнмо оне ваше нмске грдње и охолу надутост. Као судскн нпсар треба бар толнко да знате. да је уљудност у Формн н стварп прва дуасност лвакога, којн желн да се рачуна у обрааоване људе. А кад н тога не зпзте, з вп те ваше претв>е под купус, нек се кнсслс за бол>у прнлнку, па се учнте прнстојностп. То Ке бптп дово.т>но да равгмете. да вам баш „премз члзну 11 закона о пгтзмпн" не. можемо прнмнтн нспрзвке. — Због тога што нам јучерашња страна пошта није дошла, изостао је у данашњем броју Политички иреглед.

Свакоие бесплатно одправља упутство за иотпуно излечеае у тајности и са мало трошка, тајнпх болести скорашљих и застарелих само вал.а нисати: ЕУМ1И, а УЈеппв (1аегв) Ргапсв. фСАЖИСЕ ЈЕДАН ПИСАР ЗА * сриску и румунску кореспондепцију. Понуде се управљају па Впх & Аисјегв МапјаЈиИегв(тавае 19.

Оглаеи

10 за тоцил.ање паледу Амернканске НаИГах и обичне с.а кајпшпма од сваке ве.тпчпне добпли смо ових дана. Бра*а Карапеши^и.

ЛАМПЕ иајбоље и пајлепше п то асталске висеће и дуварске добили смо ових дааа. БраЂа КарапешиЋи

Обја-ваЈавл.ам поштованом Београдском граЦнству и свој п. нублици, да сам отворијо завод за посредовање и намештање свнх врста послужител.а. Исти завод налази се у кући г. Андрејевнћа на ћошку спрам позорпшта. Молим поштоване Г. Г. грађане коима су потребни послужител>п сваке врсте, да се изволе моме заводу обратити п уписати се. Уписница 1 динарЈован ЈовановиА — Арапин

ЗА ОНЕ ШИ ШТЕ ОД ЗН060ЛЕ. Умеће свију зуба са ваздушнпм иритиском као и појединих зуба по американској методи без пкаквог бола. Операције сваке врстеса највећом штедњом. Ординнра дпевно од 9 сахата пре подне од 5 еах, носле подне у ,,старот здању" на I спрату бр. 2. в. дик, зубни лскаЈ). Задршавање моје бике до нонца овог месеца.

НЕК СЕ ЗНА да сам с друтог и даљног пута дошо Умол.авам све моје пацијенте и оне који пате од уста а моју помоћ потребују, да ме походе. Са станом на Великој пијаци у кућп гос. Натошевнћа бр. 2. Р а н и м и р лубни лекар.

ОБЈАВА ликвмдације Од једног снглеског етабЈшсмана, које је новчане неприлнке допало, добио сам ја долепотписати, као пуномоћник за земљс аустријске државе следећу наредбу: .Раснродајте свс ствари у партијама што пре можете, јер су каси врло потребни новци." По овој паредбн, нродајем ја ниже следеће стварн у партнјама но тако пробнтачној ценн, да не могу пропустити а да овом приликом п. н. ие обратим нарочиту пажњу на необичну тјевиноћу. 6 пожена асталских од бритарског сребра са изврсном ссченицом и од челика 5. Виљушакк од брнтанског сребра нз цела. 6. правих, енглеских, асталских кашика од британског сребра. 6. Најфињих каФених кашичица од хинеског сребра. 6. НајфИњнх подметача од британског сребра за ножеве. 1, комад од правог британског сребра за држање бибера, соли и чачкалица 1. не.шка кашика из једног комада. 1. Капшка од брнтанског срсбра за млеко. 6, енглеских капшчица за малу децу. 4. Часицс за јаја 4. таслицс за шећер 1. особита шећерннца. 1. цеднљка за чај 2. особнто лспа салонска свећњака Сви ови 65 набројаних комада коштају укупно 8 фр 50 кр. По нарочитој поруци може се код мене добпти читава гарнитура из следећих ствари. 6. Ножева 6. Внљушака „ „ Ј за 4 ®р. 6. Кашика 6. Кашичица за кафу Норуке у наточ или уз прииошил.ку готовог новаца извршује пуномоћник Веуо 11 тасћШрег (Јсг Еп&Квсћеп Саћлкз Пе])п(ч 1п \УЈеп М. Ваиег (јгговзс 8рег1ј;ав8е 21 н 23 ГЕЗГа-јве^е САВРШЕНСТВО!

С вншс места наара- ф е н а с н р а в а з а о е- |ј| ч с н» е р е н с -С Д М С 0 Н" е јсдннм н с вишсЦ ножева # ла уметање. ♦ Сасвнм од гвожђа ЛЈЦ 1 30 Фор. № 2 на! статнву од кованог ♦ К. К. рпо. МавсћЈпеи Кавпк \оп I Кгап88 & Сотр. 1и \\'1еп (\\ г аћпп&). Џ

ТАМАН 1Ш)1Е1Т плод за пишћењс ОНПЛ>ОК освсжаваЈЈ-ћи против затвора н шуљсва најпрнјатни|е срество чшнћења за децу. ОгШои. рћагш. 27. Кпс Каш(1и1еач, 1'агеи НЕНЛДМАШНО

3

што је са вшие стран одликооаи и аоправлена, од само1 гвожђа сирлва за нрунење кукуруза нод имсном „Г/10БУС", којом могу најпростнјн радннцн руковатн, а нродајс сс по цени од .'»5 Фор. у ц. кр. прнвнлегисаној Фабрици на нољонрнврсдпс справс : Кги$з & Сотр. јп МЈеп \Уаћпп?:. Неггеп-^авве 74—7»». ТРАЖК СЕ IV П073ДАНИ АГЕНТИ који би сс хтсли бавитн комисионом продајом паконом одобреннх '» 0 / о лржавнњт лозова сридкнх па месечну одиату, Банкарска кућа Ф. Леви у Пешти. Вапкћаив К. 1.б\у Ви<1аре8* (ипрап :)

ај КћишаИвте. — 38 годнна уснеха. уље инднских кестенова, ути1 \ЈЈГТТТТ<1 шава највеће болове. —

Рћ-С1с Оеи\о1х, 14. К. Јев Неаих-Аг-8

РагЈ8 е! Коттап1е.

аа КћитаИбтс у наступним болсстима употреба сирупа но именом ПТТН ЗЈгор (Је Тгепе (1е СепУОЈх, нрсд>ирсђује наклоност к овнм болестпма. Рћ-с1с Оепего1х. 14. К. с!е8 Всаих Аг1в. Рапв с1 Котап1С.

I ссИопч с!е 1а Усв81с . (ЈгауеИе лече се снроном нод нмсном I. е 31гор 1'» а 1 8 а т о - С а в 11 ц и е (1с 1а Рћ -с1с О спуо1х 14. гие (1ев Веаих Аг18, Рапв с! КотаиЈс.

слабостн н осталс нзнемоглости лсчн се еликсиром под именом „Е П х 1 г с с 4 С а р 8 и I е 8 (1 е и 1 п о ! (11 п е (1с 1а Рћ-с1е 6епуо1х 14. Кие (1е8 Веаих Аг1«. Рапв с! Коитап1е

0111

ј д>

Сваке вслпчнне. са унапред одрсђенни гласовима. прспоручујем од менс нЈ)онађепа нзбушена звона са главом од лнвеног, кованог гвожђа илн од дрвета. Једно овакво звоно од 100 Фун. има једиак глас са старе врсте звоном од 140 Фун. Звона лакша од 100 Фун. могу се добити у свако доба. ;Ја многобројне наручбине, које се солидно извршују препоручујс сс А п I о п Моуо1пу (Гаћпк) Т с ш с в V а г.

Но&&\ РћигшасЈеп. гие СабН^Копе, 2. а Рапе,

НЏИЕИНОСО

ХО ГОВО УЉЕ сд тресзпске х^изгерзгх^е Нзврсног дејства опробаног вск вншс од 25 годнна. против грулобољс, фтизије. бронхитаса, назеба, кашља, екрофу.гозних болести, жљезда, кожних болести, отока слезине, белог ирања и уоиште изнсмоглости и т. д. тако исто опробацо као нзирсан лск за слабуњаву и нежну леиу, који сс врло лако узима. Ваља сс чуватн од подражавања. која хоћс да учини ово уљс прнјатнијнм за узнман.с, а мећутнм онтерсћавз стомак и можс нмати чес.то и хрђавс посљеднце. Да бн свакн био осигуран од преваре и увсрен да нма араво уље оа трсгкине уигерии* и чигго под нмепом I' НиНс Не Но&р нека купује само оно. које се нродајс у троугластим боцама са пменом Н о # р као н препоруком г. Лссијера. шефа хемичара на факултету мсдецинском у Паризу. што се налази на етикети сваке боце. СтОВАРИШТК у свима гллвним дрогкснјскнм трг0вннама и апотккама.

Проиисано на клиникама у Бечу, Паризу, Лондону. Амстердаму 30 година испитанз анатеринска вода за ста од Др. ]. Г. Поп д. кр. иубног декара у Бечу, парош, Богнерова ул. 2. нретпоставл.а сс свакој другој зубној води, као 1^>аво предохрањујуће срсство против болести зуба н уста, нротиву трулења н шунљинс зуба, пријатног је мнрнса и укуса, јача деспн н елужи као печувено чистеће среетво за зубс. Иста је нзврсна н за нснирање грла оних, којн пате од вратобољс. Цена јс Флаши .-> 1 / ? 2У 2 1 у 2 динар. Попово анатер. зуоно тесто. за чишћење, јачање и одржање зуба да сс уклони смрад и стрсш. Цена је Флаши 8 динара. Попово аромат. зубно тесто од толнко година ирииозиато као изрсдно срество за неговање н одржање уста и зуба. Цсна на комад 40 п. дин. Попов вегетабил. зубни прашан чисти зубс, уклања досадни стреш. а глазура зуба добпја увек белоћу н њежност. Цена је кутнји 40 н. дни. Попово зубно олово (пломба) за самоисиунење шупљих зуба., агот.-теЛс/п. Кгаи^ег-ЗеИе за улепшавање и понрављањс лнца оиробано протнв свс нсчистоће ко;ке, У запечаћсним оригнналннм кутнјцама 1 70 пара днн. Оиомена! Да се избсгне ФалзнФиковањс. доставља. се н. публнцн. да је свака Флаша осим зангг. марке (Фирма. хигеа. апатер. препарат) још н спољним замотачем увијена, којн у јасном васердруку царског орла н Фирму ноказује. Добнти се може у свнма анотскама. НЛШО.1 ННГДЛ НЕЗЛГ.0РЛН.1.ЕН0.1 3 У Ј И Ц И даваћемо у среду 2.4 т. м. у 10 часова пре подне четрдееето-дненни парастое у енборној црквн. Сродиике, пријатс л.е и иозианикс модимо да нрн овој тужној успомени прнсуетноватн изволу. Београд 18 Дсц. 17М. супруг Велимир Карапешић мати Катарина Коларац «-кстра : Јулијана Д. Нешић.

втагник ..Дружииа за потломагање Српске Књижевности ' ттттампано у пггампарији п код Св. С авк" кнез мнхаил. ул. вр . 4. одговорни угкдник Др. У1аза Костић