Srpski pčelar

nazvao „SeljaČka dzirzonka.“ InaČe ne znam, da bi kada gđje drugdje to nčinio bio. Petrijanec.

Р. Jerman, učitelj.

Пчеларима, члановима „Српске пчеларске задруге у Руми”.

Да би потписана управа поред подигнутог дома „Српске пчеларске задруге“ још у течају ове године и пчелињак подићи могла са барем 50 кошница моли свак@га члана задруге, којп пчелари, да јој један рој првенац на поклон послати изволи. С тим малим поклоном много ће се олакшати задрузи, а сваки прилагач уписаће се у спомен књигу као оснивач пчелињака „Српске пчеларске задруге у Руми“. Управа „Српске пчеларске задруге у Руми“.

Оглас. Чланови „Српске пчеларске задруге у Руми“ могу добити код управе исте вештачког caha од чистог воска за цену од 4 круне по кили. Управа „Српске пчеларске задруге у Руми.“

128

Молимо дужнике наше да нам што нре измире свој дуг, јер многии дужника превршује меру, па нека им не буде неправо кад ми по праву будемо наскоро потражили сигурније средство од опомене!

~Чланови оснивачи „Сриске ичеларске задруге у Руми“ илаИају једаниут за увек 50 круна, а редовни чланови I. реда 6 круна годишње; добивају једни и други лист бесилатно а чланарину нека шалу Управи „Српске пчеларске задруге у Руми“. Претилата, само за лист, огласи, рекламације, рукоииси и све што се тиче уредништва шаље се уредништву „СрпскОГ Пчелара“ у Ср. Нарловци“. Претилату за Србију ирима Пчеларско-воЋарсна задруга у Беораду. Власници Јован Живановић и Иван Маширевић. Штампа Српске Манастирске Штампарије. 1902. 233.