Srpski pčelar

помешана м?да са соком од белог лука. 3.) Код затвора треба пити топло млеко медом заслађено. 4 ) Код чешћпх болова кукова, смеса меда и негишева креча убрзо ће дати олакшице. 5.) Код запаљења очију треба узети 1 део меда и 2 дела чисте воде па том течношћу ч шће очи испирати. 0. Ж. Мед као лек за ране споља. Мед је не само лековит за унутарње болести нарочито грла и плућа него је тако исто лековит и за спољашње болести нарочито за ране споља. Код опекотина, код ране од од убода, од ударца или да смо се расекли мед је бољи него ма какав фластер. Узме се ч icto бело опрано платно, да је мекано, па се двоструко или троструко превије према величини ране да исту добро покрије. Онда се она страна која ће на рану доћи намаже добро медом па се превије на рану и привеже да не спадне. После 4 до 5 сахата треба поновити и после трећег превијања не ће бити потреба више превијати. Овако се поступа ако је рава у месу и ако кост неје повређена. Разуме се да мед мора бити чист и добар.

b гл jpk с Флаша за мед може се добити од фирме STOLZLES SOHNE AKTIENGESELLSCHAFT IN BUDAPEST. Ценовник ce добије бесплатно. Управа „Срп. Пчеларске Задруге“ има вештачког caka на продају.

112

За све што се тиче администрације од I. јануара 1903. треба се обраћати на „ирпску пчеларску задругу у Руми“. Рукописе, књиге и листове у замену и друго што се тиче уредништва, треба шиљати на: Уредништво „СРПСНОГА ПЧЕЛАРА“ у Карловце. Власник и издавалац Српека Пчеларека задруга у Руми. Штампа Сриске Манасгирске Штампаријв. 388. 1909