Srpski sion

С ТР . 320.

В Р. 20.

20

СТЕЧАЈ.

2 — 3

На упражњено место иароха у Војки са платом II разреда овим се стечај отвара Који желе место то нолучпти, имају своје ваљано усгројене молбенице, ако су из стране епархије путем своје надлежне конзисторије, ипаче путем надлежног им протопрезвитера до ]5. јунија о. г. овамо поднети. Из седнице конзисторијалне у Карловци 9. (21.) априла 1891. држане. Архидијецезална конзисторија.

23

СТЕЧ А Ј.

2—3

На упражњено место личног иомоКника у Земупу расписује се стечај с тим, да ће изабрани каиелан уживати половину берива парохије IV. разреда. Који желе место то иолучити, имају евоје ваљано устројене молбенице, ако су из стране еиархије путем своје наллежне конзисторије, иначе нутем надлежног им протопрезвитера до 15. јунија о. г. овамо поднети. Из седпиде конзисторијалне у Карловци 9. (21.) аирила 1о91. држане. Архадијецезална конзисторија.

29

0 Г Л V С

1 — 1

Сраека лрав. дрквена оиштина у Дивошу, намерна је своју цркву изнутра оправљати дати. Посао се саетоЈи: да се све слике на иконо стасу по ново бо.јом пресликају, као и свод и зидпви марморирају бојом; који се иосао процењује на 14Г0 Фор. Исто тако цео иконостас и кор да се по ново позлати и марморира, који се посао такође ироцењује на 1600 ®ор. Надаље зидарски иосао, који ће сву цркву изнутра реновирати и два пут окречити, а иосао се нроцењује на 150 Фор. Столарски посао, да се 9 нових нрозора начини, који се посао процењује на 200 Фор. Мајстори који би вољни били ове послове предузети, нека иошаљу своје молбе или лично иредстану до 26. маја н. ст. 1891 где ће увјете сазнати. Сваки имаде 20°/ 0 жаобине положити. Из сједнице срнске нрав. црквене оштине у Дивошу дие 7. маја 1891. Петар Ј. Кнежеви!. Лазар Чанчар перовођа. председиик.

25

СТЕЧ АЈ.

2-3

На упражњено место ирошоирезвитерског каиелана Митровачког овим се стечај отвара. Са тим месгом скончана је годишња илата од 400 Фор. из јерархијског Фонда и уживање ноловине сесије. Који желе место то получити, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из стране епархије цутем своје надлежне конзисторије, иначе путем надлежног им протопрезвитера до 15. јунија о. г. овамо поднети. Из седнице конзисторијалне у Карловцима 9. (21.) априла 1891. држане. Архидијецезална конзисторија.

27

2 — 2

СТЕЧАЈ. Православна општина у Тријесту расписуЈе овим стечај за нопуњење код исте осталог упражњеног свештеничког мјеста,с којим је скопчана годишња плата од 1080 ®ор., слободан стан и к тому изванредаи нетрахилни приходи. Натједатељи могу бити само калуђери или свенггеници удовци а молбенице треба упутити до 1. јуна на потписану општину. У Тријесшу, 30. анрнла (12. маЈ 'а) 1891. Предстојатељи православне ошптине: Јоран А. КовачевгБ, Теодор Кост"1, Крсто Ј1учи1.

»? бдгатно

и

купатило

22

2—6

МЕЛЕНЦИ

торонталској жунаниЈП, жељезничка станица ; отвара се 1 (13). маја и траје до 3. (15.) септембра. Ово се кунатило препоручује св1ма онима, који пате од шкроФула и отечених жљезда, од реуматизма и костобоље, од тако зване неуралгије, од сваковрсних рана, отока у зглавцима, од свраба и других кожних болссти и т. д. За б^ље извешће ваља се обратнти па Управни одбор купатила Русанде у Меленци.

„Српоки Сион" мзлаз* сваке недељ? н" великом таПаку. (')) Претпдата и огласи хпаљу се накладној шшамаарији Дена му је: За Аустро-Угарску, Богну а Херцеговину на -4. ЛајевиНа у дунавској улици, а рукошиси уреднику Сави годину 4 Фор., на по г«дине 2 фов„ п на чертвт године » ЛешровиНу у Нови Сад. 1 Фор За сшранг земље на годдну 5 Фор Из Србије прима о За огласе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда претплату књижара В. Валожића у Београду. ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. Поједини бројеви стају 10 новчића. \ГЈ Рукопиеи се не враћају.

113ДАЊЕ И ШТАМПА А. ИАЈЕВИЋА У НОВОМЕ САДУ.