Srpski sion

С тр . 608.

„СРПСКИ СИОН."

Б р . 34.

НЊИЖЕВНЕ ВЕСТИ. НАЈВЕЋА СРПСКА КЊИЖАРА И ШТА1ПАРИЈА БРАЋЕ М. ПОПОБИЋА У Н0Б01САДУ „ЕОД СВЕТОГ САВЕ."

Пошто за који дан започиње школска година 7 то се за времена обраћамо славним жколским одборила и г.г. учитељима, да своје потребе у школским књигама и осталом прибору на нас управе, јер ће код нас само моћи све потребио набавити а уз цену коју на другом лесту неће наћи. Разгранати наш рад и богато стовариште омогућује нас, да купцима школских књига олакшало ванредним отпустом при куповању. Ми дајемо на доле наведеним нашим школским књигама ЗЗ^/з" о ""ЗР1 а на страним пак 12% ОТПУСТА У — НОВЦУ.

НАША ШКОЛСКА И ДРУГА ПРЕКУПЉЕНА ИЗДАЊА:

АПОСТОЛИ И ЕВАНЂЕЛИЈА са сликама у празнжчне и недељне дане, преко целе године за школску и домаћу употребу од епископа Платона Атанацковића са 24 одабране и лепо израђене слике . ф. у тврдом фином повезу фБУКВАР немачки за основне школе по разним изворима израдио Ст. В. Поповић . . . . ф. ГРАМАТИКА мала српска за српске народне школе по Даничжћу и Миклошићу саставио Ђорђе Магарашевић ... . • . . ф ДИСЦИПЛИНАРНА ПРАВИЛА за учитеље срп. на родних вероисповедних школа . . . ф ЗЕМЈБОПИС ОПШТИ за српске народне школе у Угарској превео по Кутнер-Мајеру и попунио Ст В. Поновић са 9 слика и мапом . . . ф ИЗВОД ИЗ СРПСКЕ ГРАМАТИКЕ својим ученицима саставио Јован Живановић . ф ИЗТ> ПСАЛТИРА оупражнение вгб чтении церков НИХЂ КНИГТ) ....... ф ИЗ ЧАСОСЛОВА оупражнение в'Б чтении церков нихт. книгг ....... ф ИСТОРИЈА СВЕТА од А. Сандића за средње школе Средњн век .... . ф КАТАВАСИЈ1 МАЛАН содержашал в-в себ-ћ церковное л'&ние воскресное различнин п-ћн!Л праздников-Б Христових-в и Богородичнихч, . . ф. КАТИХИЗИС МАЛИ за православне ученике српских народних школа НА СВИМА ОВИ^ НЊИГА^А ДАЈЕИО

1 — 16 —•18 —'12 25 30 22 08 90 •25 -•04

КАТ.ИХИЗИС СРЕДЊИ по Платону поправљен ф. КРАТАК НАУК о глобусу и мапама . . . ф. НАУКА ИЗ СВ. ПИСМА за писаше и на изуст учење у основној школи од Ђорђа Натошевића . ф. Најпотпунија ЗБИРКА ДУХОВНИХ ПЕСАМА које се на односне празничне дане у цркви нреко године певају . •■ . . . ф. О СРПСКОМ ЈЕЗИКУ написао проф. Ј. Живановић ф. ПРВА ЗНАЈЕБА 0 ЧОВЕКУ за школ. децу са 30 слика ПРИПОВЕТКЕ ИЗ СТАРОГ И НОВОГЗАВЕТА са 22 слике по превОду* Вука и Даничића саставио Ђорђе Магарашевић .... . ф. СВДТОЕ ПРАВОСЛАВНОЕ ЦЕРКОВНОЕ СЛАВЕНСКОЕ ПЂШЕ сирјеч собраније стихир и пјеснеј духовни . . ф. СВЕ ПО ИЗБОР СРПСКЕ ПЕСМЕ НАРО ДНЕ за српску школу и дом за учење на изуст са 5 слика ф. СВЕШТЕНА МАЛА ИСТОРИЈА са 20 слика за српске народне школе ф. СЛОВАРИЦА, потпуна азбука у кутиЈи, удешена, да се могу и поједине реченице састављати.— Једна кутија . • ф. УПОТРЕБА РУСКЕ РАЧУНАЛзКЕ у основној школи са 15 слика. Упутство за народне учитеље израдио Мита Нешковић учитељ . . ф. УПУТСТВО ЗА НАСТАВУ У РАЧУНУ у народној школи по Хенчлу израдио А. Вуковић, I. књига 30 нов. II. књига 30 нов.

—•09 —'08 — 10

—'2& 1 —■25 —'оО— 13 —•10 —•08. г-бО' |§- : 15-

38 Уз

0/

/0

ОД ОРИГИНАЛНЕ ЦЕНЕ У Н0ВЦУ.

Овом приликом топло препоручујемо наше издање

СРПСКИХ ПРОПИСЕВА.

Ови су прописеви израђени на лепој и глаткој хартији са линијама унсим, ширим, за диктандо и за рачунање. — Еорице ових нрониса украшеие су лепим српским едикама, да наша деца из малена упознају прошлост и историју, наше прваке, места и пределе српских крајева. Проиисв имају 8 листи. Цена је рису од 240 комада само 1 фор. 50 новч. а 1 туце 8 новч. НОВИ САД, крајем августа 1892. Српска књижара и штамиарија БРАЋЕ !У1. П010ВИЋД „код Светог Саве".

163, 1—3

„Српски Сион" излази сваке недеље на великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 ®ор. ; на ио године 2 Фор"., а на четврт године 1 Фор. За стране земље на годину 5 Фор. Из Србије прима нретилату књижара В. Валожика у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Претилата и огласи шаљу се издавачкој српској књижари и штампарији Браће М Ноновића на главној пијаци, а рукописи уредништву „ Срд. Сиона " уНови Сад. За огласе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. Рукописи се не враћају.

Издање српске књижаре и штампарије Браће М. Поповића у Новоме Саду.