Srpski sion

С ТР . 644.

В Р . 36.

ном Школском Савету у Карловцима најдаље до 1. октобра т. г. (но стар. кал.) подиети. Из седнице срн. прав. нар. цркв. Школског Савета, држане у Карловцима 24. августа (5. сентембра) 1892.

Е Вр. 000.

СТЕЧАЈ.

102, 1-3

К. — 535. На упражњено парох. место у Т. Кањижи овим се расиисује стечај. Стеченици имају своје добро инструиране молбенице, путем својих предпоставл.ених власти, цо 15. октобра о. г. потписаној консисторији поднети. Из конс. седнице, држане у Темшнвару 18. (Л0.) августа 1892. год. Епарх. консиеторија темишварска

Е Бр. 604 сх 892. К. 498.

С Т Е Ч А Ј.

170, 1—3

На једно упражњено стипендијско место из закладе пок. Петра Божића од годишњих 105 Фр. овим се расписује стечај. Молитељи имају доказати: 1.) да су Срби православне вере; 2.) да су сиромашног стања; 3.) да су последњу школску годину с' врло добрим успехом свршили; 4) да су душевно и телесно иотпуно здрави. У смислу основног писма за питомце могу изабрани бити само они, који су из епархије темишварс.ке, а међу овима имају првенство, који зу у Араду роћени. Молбенице имају се до 30. септембра о. г. потписаној консисторији поднети. Из консист. седнице држане у Темишвару 18. (30.) августа 1892. год. Епархијска консисторија темишвар ска. БПГ^Г С Т Е Ч А Ј. ^ 09 ' ех 1892. Ради попуњења једног учитељско-номоћничког места у српској православној вишој девојачкој школи у Панчеву раснисује се стечај. Учитески номоћник, који ће на ово место поставЈг .еп бити, имаће дужност да предаје ма ђарскп и немачки језик, а по потреби још и други нредмет. Плата је 800 Фор. годишње. Компетенти имају своје молбенице обележене крштеним писмом, сведоџбом о учптељском оспособљењу, политичном и моралном владању п до-

садањој службн својој српском православном народно-црквеном школском савету у Карловцима најдаље до 1. октобра т. г по ст. кал. поднети. Из седнице ср. нрав. нар. цркв. Школског Савста држане у Каркловцима 2 >. августа (6. септембра) 189:Л

Е. 941.

ЕДИКТ.

162, 2-3 Усљед бракоразводне тужбе овом духовном суду од стране Зорке Деспотовић рођене Јовановић нз Крушлице, поднесене, овим се супруг њен Коста Деспотовић, некадањи трговац у Ст. Молдави, којн је супругу своју злобно без узрока оставиб и у ч 'вет одтумарио, позива, да се овоме духовноме суду у року од шест месеци пријави и место свог пребивања означи, јер ће се у иротивном случају ова бракоразводна нарница и без њега по проиису закона окончати. Из седнице енарх. консисторије у Вршцу 27. јула (8. августа) 1892 држане.

Бр. 707. конс.

СТЕЧАЈ.

104, 2 — 3

Поводом преласка садашњег пароха клокочевичког јереја Николе Поповића у стање мира, исписује се стечај на нарохију IV. класе у Клокочевику. Молитељи имају нужнима свједоџбама поткријепљене молбепнце својеноднијети овамо преко надлежне консисторије своје, најкасније до 15. (27.) септембра о. г. Из сједнице епархијске консисторије у Пакрацу 18. (30.) августа 1892. Епархијска консисторија пакрачка. СТЕЧАЈ. 1б7 > 2-з На упражњено место иароха у Лединци са платом IV. разреда, овнм се стечај отвара. Који желе место то получити, имају своје вал,ано устројене молбенпце, ако су из стране енархи је,путем своје надлежне консисторије, иначе путем надлежног им нротопресвитера до конца октобра о. г. овамо поднети. Из седннце консисторијалне у Карловци 11. (23.) августа 1892 држане. Архидијецезална консисторија.

„Српски Сион" излази сваке недеље на великом табаку. | Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на ио године 2 | фор., а на четврт године 1 ®ор. За стран | земље иа годину 5 Фор. Из Србије нрима | нретплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Претплата и огласи шаљу се издавачкој српској књижари и штам- <§ иарији Браће М Иоповића на главној нијаци, а рукониси уредништву „ Срп. Сиона " у Нови Сад. За огласе н објаве нлаћа се ио 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут ио 30 новч. Рукописи се не враћају.

Издање српске књижаре и штампарије Браће М. Поповића у Новоме Саду.