Srpski sion

С ТР . 210.

„СРПСКИ СИОН."

Бр. 13.

Остојић, проФесор срп, вел. гимназије новосадске. Нови Сад. Издање авторово 1893. Цена 40 новч. 48 стр. Књига је изашла с благословом Његове Светости г. Патријарха нашсг Георгија.

Ми смо ју у овоме листу већ топло нрепору чили — и не сумњамо да ће г. г. учитељи и катихете нохитати, да ову врсну књигу што пре набаве.

ПОШТ. ЧИТАОЦИМА И ПРЕТПЛАТНИЦИМА „СРПСКОГ СИОНА".

Некоји од пошт. претплатника „Срп. Сиона", који дуг свој за нрошлу годину нису намирили, опомењени од бивших издавача овога листа, Браће М. Поповића, нешто оштријим тоном, да дуг свој исплате, — налазе се ради тих опомена увређени, те се срде и на уредништво и на садашњу администрацију „Срп. Сиона", као да би оне оштрије опомене бивпшх издавача Браће М. Поповића, од овога уредништва, или од садашње администрације листа потицале. Ми смо на то дужни изјавити, да уредништво и садашња администрација „ Сри. Сиона" не стоји ни у каквој свези са бившим издавачима овога листа, Бр. М. ЛоиовиАима, осим што се овај лист и данас за готов новац код њих штампа. С тога они иаши пошт. претплатници, који добивају опомене ради лањскога дуга од Браће М. Поповића, не треба да се на нас срде, јер не шиљемо им ми оне оштре и опоре опомене, већ лањски издавачи: Браћа М. Поиовићи, који можда претерују у оштрини дотичних опо-

мена, али у самој ствари имају право тражити, да им свако плати, ко им што оД лањске године дугује. Као што јеу броју 2. „Срп. Сиона" од ове године објављено, од иочетка ове године иреузело је администрацију овога листа само уредништво, те садашња администрација и уредништво одговара само за иретилату од ове године, а уједно и врши дужност, да се лист сваком претплатнику уредно шаље. Но да би се избегле немиле последице, које долазе од неуредног претплаћивања и нлаћања, молимо свакога ко лист овај држи, а претплате до сад још није нослао, да нам иретплату најдаље за 10 дссна иошље, јер сваком оном, ко дотле не илати, ми Иемо даље шиљање листа обуставити, веИ и за то, да не буде срдње ири накнадном иотраживању дужне иретилате, У Нов. Саду, 18. марта 1893. За уредништво и админиетрацију „Срп. Сиона": Сергије Шакрак-Нинић.

т, 10-10 КЊИЖЕВНИ ОГЛАС.

ОД Г. АРХИМАНДРИТА ФИРМИЛИЈАНА У ТРИ КЊИГЕ

нодпуно је готово и претплатницима разаслато. Претплату и даље треба шиљати на подписате. Цеиа је целон делу 10 динара или 5 фор. Ко узме 10 књига, једанаесту добија на поклон. Београд, 1893. Б. 1АРК0ВИ1 И ПАВЛОВИЋ, кројачи цркв. одела

0 Г Ј\ А С И.

Ер. 470. ех 1893. СТЕЧАЈ. Зб > 3 Овим се расписује стечај на биљежничко и Фишкалско мјесто код епархијске управе горње-карловачке. Дужности, са овим мјестима скопчане, означене су у чл. XXXIV привр. уређеља епархија од 1871 уз годишњу плаћу од 600 ф . односно 300 Фор. Конкуренти имају своје добро инструиране молбенице иредсједништву ове епарх. управе у року од три неђеље, рачунајући од првога уврштења овога стечаја у званичне новине „Српски Сион" поднијети. У Плашком, 19. марта 1893. Михаило, Егшскоп.