Srpski sion

С тр . 176.

„СРПСКИ СИОН."

11р. 11.

Нови Сад , септембра 1893. П. Н. Пошто сам дознао да су све српске црквене општине налог добиле, да нове печате (штамбиле од каучука) набавити морају, то сам тако слободан моје иосредовање за набавку истих нрепоручити. Осим штамбила, које у разним израдама као и са светим сликама, исто тако набављам и печате на тучу резане, марке (81е§е1тагкеп) за писма, све тачно израђено и под мојом гаранцијом. Моје услуге препоручујући остајем с поштовањем Леонидас Стерио, у српској задруги за међусобно помагање и штедту. Бр. 10. 1894. Ј Е Ф Т И М Б А. 27 з-з Усљед одобрења славног Архид. Админ. Одбора од 8. (20.) децембра ир. год. број А. 0. 685-/4:17 ех 1893. раснисује се овим јеФтимбена расправа за оправак овоместне срп. православне цркве, на дан 17. (29.) марта 1894. у 9 сати до подне.

Трошак за изведење оправака изнаша по вештачкој процени 1201 Фор. 50 новч. (1једну хиљаду двеста један ®ор. 50 новч.). Тко жели сав посао преузети, нека се нотнисаном црквеном Одбору пријави и на речени дан к јеФтимби дође. Из седнице црквенога Одбора држане у Добановцима, дана 23. јануара (4. Фебруара) 1894. Перовођа: Председник: Раде Мандић. Тома Дошан. К 254/70 ех 1894. 31 3—8 ЕДИКТ. У бракоразводној парници Јелене Шубара■шеве ро1). Радованов, нротив Стевана Шубарашевог, обоје из Ст. Футога, овим се речени Стеван, који је незнано куд у свет огумарао, позива, да у року од 90 дана рачунајући од првог уврштења едикта у овај лист, потписаној консисторији или лично нредстане, или место борављења свог пријави тим пре, што ће се у противном случају против њега подигнута парница и без његовог саучешћа свршити. Из седнице епарх. консисторије бачке у И. Саду, 15. (27.) Фебруара 1894. КонсисГорија бачка.

i ливница звона и метада! АНТОНА НОВОТНИЈА I У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | ■ [ препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду ј \ нових звона и за прбливање пукнутих звона у свакој вели- 5 = чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, про- \ = внђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се = = звона по вол,и и лако могу кретати, ако би се наједном ме- ! : сту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. | м ј Особито ирепоручујем од мене изнађена и много пута : одликована \ патентирана са отвореним одушкама провиђена звона, 1 која имају дуготрцјнији, снажнији и дубл.и звук, него звона по старој системи \ прављена, тако, да се овако једно иатентирано звоно од 200 килограма изједначује ! са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље нрепоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; е звона или шоље за оатове од метала; прављене старих звона са крунама од кованога ^ гвожђа. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових иа стоваришту. I 198 7- 26 Илустровани ценовници и прорачуни трошкч бесплатно и Франко е

„Српоки Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена жу је: За Аустро-Угарску, Восну и Херцвговину на годину 4 фор., на но године 2 фор., а иа четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Жз Србије прима иретплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације гааљу се Српокој Манаотирској Штампарији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут но 30 новч. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају. Издање и штампа: Српске Манастирске Штампарије у Новом Саду.