Srpski sion

О тр. 256.

„СРПСКИ СИОН."

јјр. 16.

Изабрани учитељ је дужан ос2к предавања школеком уредбом прописаних прсдмста у снакидањој и ноФторпој школи, још и иснчсску дужпост у цркви и поред свештегшка обавл.ати, дсцу школску у црквеном појању обучавати", и у оиштииеким седпицама заииеник водити. Комнетовати могу само свршеии нрепаранди, и то који су иснит из мађарског језика с добрим успехом иоложили. Рок стечају је од данас 6 недеља дана, за које време нека се молбспице изволе на потписаног иредседника иослати. У ПГпклошу, 5. (17.) априла 1894. Стеван Гојкорић председник оиштине и шкодеког одбора.

УПРАВИТЕЈВА ЛЕОПОЛДА ЛАНДЕСМАНА висок. кр. угар. министарсгвом наставе правом јавности овлашћена ^ршошшгашд ј@ (са шеот разреда грађанска школа) I у СУБОТИЦИ (у Бачкој). Ова грађанска школа спрема своје ни^ томце за преиарапдију, трговачку академију, јК индустриЈСку и кадетску школу; оспособљаЦ ва их за звања државпа, трговачко-ипдуК стријског подухвата; за чиновнике обезбе| ђујућих и банкарских завода. Слушаоци ове ђ школе могу прећз| у школу шумарско-земЏ : љоделску и марвено-лекарску. У заводу се В учи и говори : | ерпски, мађареки, немачки и француеки. БриЖљиво васпитање, савеспа пажња иа 3 Р наклоност, којој струци питомац тежи. Строг Ј иадзор. Цсне умерене. На захтевање сс ша- ј р л?у програми беснлатно. Ш ђаци, који у школама нису успех постигли, или 2; Џ одрасли који 6м хтели чиновници постати а немају ЈЗ |ј атестата од четврте односно шесте грађансне шко- Ш @ ле, примају се и савесно припрем ју, да убрзо доЕ тичне испите положити могу. 51 1

10 3 шдш ш и шиммашшмаиј ш шшшшшшмш

0 г л а с.

По закључку и благослову / светог Синода од 21. окто- * бра 1893. г. носиће и мир

<

ско свештенство „камилав- ке", за то сам слободаи \ пречасном мирском свештенству препоручити „камилавке" које ја израђујем а и готових имам у великом избору од Фине плаве, а за монашко свештенство црне ) [кадиФе, као и нлавог и цр> У ог перувијена. V I Осим тога код мепе сс Г могу добити одежде, барјаци, литије, пла^ штанице, нало&и, отихари, завесе, чираци, > кадионице, кандила, путири, ручни и пре-; > столни крстови и т. д. ) Нови Сад, марта месеца 1894. > Прва кројачка радионица свештеничког ^ ч одела и свију црквених утвари Ј V С поштовањем М. Соколови!. > ^АЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ/

€ 1 I I I I I I

Нови Сад , аирила 1894.

п. н.

Пошто сам дознао да су све српске црквене општице налог добиле, да иове печате (штамбиле од каучука) набавити морају, то сам тако слободан моје посредовање за набавку истих ирепоручити. Осим штамбила, које у разпим израдама као и са светим сликама, исто тако набављам и нечате на тучу резане, марке (81е§е1шагкеп) за пис.ма, све тачно израђено и под мојом гараицијом. Моје услуге преиоручујући остајем с ноигговањем Леонидас Стерио, у српској аадруги за међусобио помагањо и штедн.у.

| I & I I I 9 I I I I I I I 1

„Српски Сион" излази оваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. З а стране земљб ; на годину 5 фор. Из Србије. прима претилату књижара В. Валозкића у Београду. ПојеДини бројеви стају 10 новч.

Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а осталирукоиисн уредништву „Српоког Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечојеве нлаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки иут ио 30 новч. — Неилаћена нисжа се не нримају. — Рукоииси се не враћају.

Издање и штамиа: Срнске Манастирске Штамиарије у Новом Саду.