Srpski sion

„СРПСКИ СИОН."

С тр . 255.

Доња Љупнова: (Јркска нравосл. дркв. општина 2 ф. 50 н. - Стеван Љуба, парох 2 ф. — Свега: 4 ф . 50 н. Нрушица : Георг Димитријевић 00 н. —- Венијамин Мидошев 10 и. — Панта Лекић 10 п. — Лека Илић 10 нов. — Андрија Скефица 1 (|). — Георг Длитровић 20 н. Лрсеније Јовановић, нарох "I фор. — Свега: 3 ф . 10 н. Свиница: Емилијан Станковић, администратор 1

фор. — Сртт. пр. тг,ркв. оннгтина, вановпћ, каменорезац 20 и. Иннос, у овом броју: Свега до сад:

2 ф. — Адам .ТоСвега : 3 Ф. 20 н. 170 ф. 35 н. 3885 ф. 79 н.

Прота Јован Вучкови& с. р. председник одбора. Јован Симеонови$.-Чоки& с. р. благајиик одбора. (Наетавиће се.)

ОГЛАСИ.

С Т Е Ч А Ј 49 1-8 Овим се отвара стечај на унражњено место учитеља на вероисповедној шкојш у Гааду. Плата је учитељу 300 ф . а. вр. у новцу, слободан стан са мало баште код школе, два хвата тврдих дрва и сламе за огрев колико потребује, и од ногреба где позват буде 50 иовч. Учитељ је дужан све нредмете од Школ. Савета проиисане предавати, за невницом иојати и децу црквеном иојању обучавати и повторну школу држати. — Гок је стечаја до 20. јуна о. г. Првенство имају они који су у Сомбору за учитељско звање оспособљени и који су као такови иоложили иснит из мађарског језика. Новоизабрани учитељ иримиће звање од 1. септембра о. год., од када ће му се и плата издавати. Молбепице ваља слати на цркв. шк. одбор. Из седнице цркв. шк. одбора, држанеу Гааду 3. (15.) априла 1894. г. Јова Петров, предеедник. К. 207/160 ех 1894. С Т Е Ч А Ј. 46 2-3 Гасиисује се с.течај на парохијско мес.то IV. разреда у Сурчиму. Комнетеити имају своје ваљано устројене молбенице до 1. (13.) маја о. г. доле потписаној консисторији нутем својим иоднети. Из седнице Архид. Консисторије држапе 22. марта (3. аирила) 1894 год. Архидијецезална Консисторија. К а м и л а в к е. 26 7 ~ 20 За г. г. мирско свештенство, а ио одлуци и благослову српскогсветог синода од 21. октобра 1893. год. од отворено плаве чоје и кади®е, израђујемо и то: од најФиније чоје и кадиФе. Молимо г. г. протојереје и свештеиике да нам се с иоруџбином обраћају. Земун, 16. Фебруара 1894. год. С поштовањем Битомир Марковић и Павловић, кројачи цркв. и свегатен. одела и кројачи цркв. утвари.

Српско-шшшвна црквено-школска општина у Сенти. Пр. 15. ех 1894. 50 1-3 Сведоџба. По једногласном закл,учку црквеног одбора срнске иравославне општине сен!)анске овим се г. г. Сииовима Ђорђа ил. Боте звоноливцима из Вршца, издаје сведоџба, да су за нашу свету цркву — по иогодби — салили једно звоно, чија укупна тежина износи 1342 килограма, и које, како по дивној изради, тако и тто хармонији, на онште задовољство општине, и на похвалу звоноливаца г. г. Синова пл. Боте служи. С' тога им ова црквена општина издаје заслужену сведоџбу, и најтоилије их преноручује свима и овакој црквеној општини. Из одборске седнице ерпске иравославне цркв. општине, држане у Сенти марта 1894. г. Ђ. Теодоровић, Васа Вујић, перовођа. предеедник. КОНКУР С. 45 з-з Гади попуњења парохије Рац-Титошке отвара се овим т 10 ново конкурс. Проситељи имају своје ингатруиране молбеттице за четири недеље дана од првог увршћења овога конкурса у „Орпски Сион" Консисторијуму Епархије Будимске поднети. Из Седнице Консисторијума Енархије Будимске у Сента,ндреји 27. јануара 1894 држане, Консисторија будимске епархије С Т Е Ч А Ј. « 2-з Усљед оставке Љубомира Башића упражњено је учитељско местд при српској вероисповедној школи у ЈПиклошу , (8И<1о8 — Вагапуа) иа које се овим отвара стечај. С овим местом скоичена је годишња плата: 400 Фор. из црквено-оигатинске благајне, која се месечно у напред и.здаје, 21 Фор. из варогаке благајне, у име тако зване шегртске школе, 3 хвата тврдих дрва за огрев, слободан стан у школском зданију са 2 собе и једном кујном, и једна мала башта за зелен. Осим тога од великог укопа и парастоса ио 1 Фор., а од малог укона и венчанице по 50 но.вчића.