Srpski sion

С тр . 400. „СРПСКИ СИОН." В р . 25.

ЛУДВИГ ТАУШ позлатареки атеље за српеку правоелавну црквену уметноет у НОВОМ С аду , дунавока улица код „Златног крста" Препоручујем се сл црквеним онштинама за украшавање српских православних цркава. Особито стављам на знање, да имам са свим готова позлаћена и мраморисана Владичина и матере Божије два Трона које желим због места јеФтино нродати. Дал>е имам на мом сложишту готових рипида од месинга (галвански и жежепим златом позлаћени), од кина и^алнака сребра, дрвених и од лима, кретова за часне трпезе, чирака и кандила од разног метала, и чирака од дрвета, полијелеја од стакла, дрвета и бронзе од 6—48 свећа, икона на платну и лиму, и сваке врсте рамова.

ТВОРНИПА ВЕЛИКИХ САТОВА П. Ђ. ПАНТЕЛИТКА У ЗЕМУНУ

НОВЕ ТОРОБСКЕ САТОВБ

иврађује за цркве, школе, магистрате и све јавне зграде по најновијо.ј конструкцији (Вга1ћ8е11 & 8НЛеп§,'ап§') и умереној цени, прима старе на оправку и реконструкцију. Предрачуне шаље на захтевање бееплатно. Сиромашпијим оиттипама даје иа ошалашу, 63 5—15

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну и Херцеговину на годину 4 фор., на по годше 2 фор., а на четврт године 1 фор. З а отранб земље : на годину 5 фор. Из Србије нрима иретилату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукописи уредништву „Српоког Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају.

Издање и штампа: Сриске Манастирске Штампарије у Новом Саду.