Srpski sion

вр. 28.

(Јтр. 445

ОГЛАСИ.

' СТЕЧАЈ. 95 1 - 3 Отвара се стечај за учитељско место на срп. вероисиоведној школи у Фењу. Плата. је: 300 Фор. у готовом; 2 хкааа тврдих дрва; сламе колико треба; 2 ланца ораће земље, на коју учитељ порез и остале трошкове плаћа; 10 а>ор. у име неровођства; леи стан са баштом; од погреба, где позван буде 50 новч. Учитељ је дужап све прописане пррдмете од Сл. Школ. Савета предавати, невницу држати, децу у црквеном појан.у абучавати и поФторну школу држати. Који су учитељску школу у Сомбору свршили, и испит из мађарског језика иоложили, имају нрвенство. Рок је 20. јули (Св. Илија), ког ће се дана избор обавити. Из ванредне скупшт. седнице, држане у Фењу на Петров-дан. Председништво. КОНКУРС. 06 1 - 3 Ради нопуњења упражњене парохијс Чобаначке са платом VI. класе отвара се овим конкЈрс. Проситељи имају своје потребним документима обложене молбенице са штемплом од 50 кр. снабдевене за 4 недеље дана од првог увршћења овога конкурса у „Српски Сион" Консисторијуму овом ноднети. Из седнице Консисторијума Епархије Будимске, у Сентандреји 28. аирила 1894 држане. С Т Е Ч А Л. 1-« На ново отвореној мешовитој школи V. и VI. разреда у центруму у Шеленци отвара се овим стечај за учитеља са годишњом платом од 600 ф . а. вр. која ће се месечно у папред издавати; осим тога слободан стан са две собе за учитеља и породицу му, соба за чељад, штала, шупа, комора а по могућству и башта; огрева колико преко зиме потроши, било у природи или у саразмерној наплати, како то са општпном удесио буде. Изабрани учител. имаће све школском урсдбом и дисциплинарним правилима прописане дужности у цркви и школи тачно и савестно вршити; општина задржава себи право истога по потреби и у другу коју местну школу премсУстити. Дужности и деловање као и уживање платс и стана настаје са 1. сентембром т. г. по старом календару. Рок стечају траје шест недеља од првог уврштења; молбенице вал^а слати привременом управном цркв. школском одбору у Мелепци. У МелениЏ, 1. јула 1894. М. Теодоровић, нредседник.

А(1 бр II. 45/аан. ех 1894. С Т Е Ч А Ј. 1-3 На упражњено катихетско место у срп. вел. гимназији карловачкој овим се расписује стечај. Са овим местом скопчана је плата редовног гимн. проФесора. Компетенти имају свој 'е ваљано устројене молбенице нотписаном патронату ноднети до 1. (13.) августа 1894. г. Из седнице гимназијског патроната, држане у Карловци 26. јупа (8. јула) 1894. Патронат сри. вел. гимназије кардовачке. С Т Е Ч А Ј. 91 Премештајем учитеља Милоша НиколиКа у трећу Фртаљну мешовиту школу I. и II. разреда, I остала је првочетвртна мешовита школа I. и II. разреда у Меленци без учител.ске снаге, на коју се овим стечај расписује са годшпњом платом од 500 ф . а. вр., која ће се месечно у напред издавати, слободним станом са две собе за учитеља и породицу му, једном собом за чељад, комором и шупом, а по могућству и баштом без подрума; огревом колико преко зиме потроши било у природи или у саразмерној наплати, како то са ошитином удесио буде. Изабрани учитељ имаће све школском уредбом и дисциплинарним правилима прописане дужности у цркви и школи тачно и савестпо вршити; општина задржава себи ираво истога по потреби у другу коју местну школу преместити. Дужности, деловање и уживање илате настаје са 1. септембром т. г. — Рок стечају траје шест недел.а после првог уврштења; молбенице ваља слати привремсном управном црквено-школеком одбору у Меленце. У Меленци, 1. јула 1894. М. Теодоровић, нредеедник.

Камилавко. 25 20 За г. г. мирско свештенство, а по одлуци и благослову срискогевстог синода «д 21. октобра 1893. год. од отворено илаве чоје и кадиФе, з-и рађујемо и то: од најФииије чоје и кадиФе. Молимо г. г. протојереје и свештенике да нам се с поруџбином обраћају. Земун, 16. Фебруара 1894. год. С ноштовањем Витомир Марковић и Павловић, кројачи цркв. и свештен. одела и кројачи цркв. утвари.