Srpski sion

С тр . 494.

В р . 31.

НОБЕ ТОРОаСКЕ САТОВЕ

ТВОРНИЦА ВЕЛИНИХ САТОВА П. Ђ. ПАНТЕЛИЋ.А У ЗЕМУНУ.

израђује за дркве, школе, магистрате и све јавне зграде по најновијој конструкцији (БгаЉ8е11 & 84Шеп§апд) и умереној цени, прима старе на оправку и реконструкцију. Предрачуне шаље на захтевање бееплатно. Си/ромашни/јим ошшшинама даје на оптлашу. 63 10—15

ЛУДВИГ ТАУШ позлатареки атеље за ерпеку правоелавну дрквену уметноет у Новом СадУ , дунавска улида код „Златног крста"

Препоручујем се сл. црквеним општинама за украшавање српских православних цркава. Особито стављам на знање, да имам са свим готова позлаћена и мраморисана Владичина и матере Божије два Трона које желим због места јеФтино продати. Даље имам на мом сложишту готових рипида од месиига (галвански и жеженим златом позлаћени), од кина и алпака сребра, дрвених и од лима, кретова за часне трпезе, чирака и кандила од разног метала, и чирака од дрвета, полијелеја од стакла, дрвета и бронзе од 6—48 свећа, икона на платну и лиму, и сваке врсте рамова.

„Српски Оион" излази оваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговнну на годнну 4 фор., на по године 2 фор., а на, четврт године 1 фор. З а странв земље : на годину 5 фор. Из Србије ирима претилату књижара В. Вадожића у Веограду. Поједини бројеви стају 10 новч. Претплата, оглаои, стечајеБИ и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарцји а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а ,за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се ие прима ју. — Руко писи се не вр аћају.

Издање и штамва: Српске Манастирске Штамиарије у Новом Саду.