Srpski sion

Стр. 80.

ОБЈАВА. 18 1-1 У Фондовима при срн. вел. гимназији новосадској има око 50.000 Фор. готова новца за издавање на хипотеку но 7°/ 0 годигањег интереса. Молбенице ради зајма с нужним документима ваља слати: „Високославном Патронату сри. вел. гимназије у Нови Сад". У Новоме Саду, 23. јануара 1895. Старатељство гимназијских Фондова. Бр. 6./1895. С Т Е Ч А Ј. 19 1-1 Код св. Николајевске српс-ке цркве у Сегедину упразњено је место црквењака, на које се овим стечај отвара. Са овим местом скоичана је годишња плата од 240 ф . а. вр. и приход од 4 таса о првом дану Божића, Ускрса, Духова и св. Ногојавл.ења, црквењаку обносити допуштених; даље са иобочним приходом од венчања, крштења, свећења водице и звонења, — као и приходом од 15 ф . из тако зване ЛеФтерове закладе, поред уживања слободнога стана. Молитељи имају молбенице своје са сведоџбама о своме непорочном владању и о сноеобности снабдевене до 25. (13.) фебруара т. г. председништву ове црквене општине поднети. Изабрани црквењак имаће своје место 1. (13.) марта т. г. заузети. Из седнице скунштинске српске православне црквене општине у Сегедину 22. јануара (3. ®ебруара) 1895. год. држане. Владислав Сремац Др. Милош Раић перовођа. председник. Е. 1024. I. 226. ех 1894. С Т Е Ч А Ј. 2-3 На иарохијско место у Опаву овим се стечај отвара. Ваљано инструјисане молбенице имају се до 15. Фебруара 1895. код нотписане конзисторије предати. Из седнице епарх. консисторије, у Вршцу 12. децембра 1894. држане. Епархијска консисторија вршачка.

бр. 6.

Бр.329. к О Н К У Р С. 14 2-3 Ради иопуњења парохије Дуиа-Сечујске са платом VI. класе отвара се овим конкурс. Проситељи имају своје документиране молбенице за четири недеље дана од првог увршћења овога конкурса у „Српски Сион" конзисторијуму овоме поднети. Из седнице Консисторијума Енархије Будимске у Сент-Андреји 28. декембра 1894. држане. Епархијски Консисторијум. ЕНо, 996. ех 1894. К. 1889. 17 2—3 Е Д И К Т. Услед бракоразводне жалбе Викторије Стојаков из Бочара против супруга јој Косте Стојаковог, који је незнано у свет куда отишао, овим се речени Коста Стојаков позива, да у року од 60 дана консисторији овој или лично предстане или место свога пребивања обзнани, јер ће се иначе против њега подигнута бракоразводна парница и без њега окончати. Из конс. седнице држане у Темишвару 20. децембра 1894. године. Епарх. консисторија темишварска. С Т Е Ч А Ј. 7 з-8 Овим се расписује стечај за учитеља мешовите школе на овдашњим салашима. Плата је истом 400 Фор. у готовом новцу, стан у натури и 6 Фор. у име паушала. На ово се место могу само учитељи, а никако учитељице тражити. Рок стечају траје 6 недеља од дана првог уврштења овога огласа. Из седнице мес. шк. одбора од 1. Јануара 1895. год. држане. Петрово-Село (Бачка) 4. (16.) Јануара 1895. Милош Алексић Панта Поиовић ерп. нар. учитељ, перовођа парох, председник мес. пгк. м. ш. одб. и шк. управитељ. одбора.

„СРПСКИ СИОН."

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку, Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије ирима претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч.

Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају.

Штампа : Српске Манастирске Штампарије у Новом Саду.