Srpski sion

вр. 19.

разред сриске вероисноведне школе у Осекц расиисује се стечај. Плата јс учитељу 600 <т>ор. а. вр. годшпње и стан у нарави. Учитсл,у спада у дужносг појати у цркви левом нсвницом. Комнетенти имају своје вал.аио ииструјисаие молбе овом одбору пајдаље до 13. (25.) јунија т, г. поднети. У Осеку 27. априла (9. маја) 1895. Месни школски одбор. А(1 К 680/237 ех 1895 Е Д И К Т. 64 2-з Усљед бракоразводне молбе Живане Јосифовић рођ. Арсенић из 1 Ј уме, против с.унруга јој Младена ЈосиФОвића сада непозната боравишта — нозива сс овим речени Младен, да у року од 6 месеци, рачунајући од првог уврштења едикта овог у иовине, конзисторији овој или сам лично нредстане или место садашњег пребивања свога пријави, пошто ће се ипаче против њега поведена бракоразводна парница и без и.ега окончати. Из седницс архид. конзисторије држане у Карловци 18/30, априла 1895. Архидијецезална кошшсторија. Д Р А Ж Б А. Срп. православна црквена општина тиса-хи-

85 12

70

ђошка решеп.ем ванреднс седнице црквене скунј штинс, а по одобрењу слав. енарх. адм. Одбора од 3./15. маја т. г. бр. к ч " намериа је своју ј свсту цркву спол.а и изпутра оправити ио одо! брсиом прорачуну. Прорачуњена онравка и.зиоси : Зидарски носао 881 ф. Дунђерски „ 729 ф. Лимарски „ 32 ф. Молерски „ 300 ф. Дрводељеки „ 1587 ф. Позлатарски , 1296 ф. Скела за свс занатлије 160 ф. укупно : 1986 ф . 67 Дражба (мнпуендо) одржаће се 28-ог маја (9. јуна) 1895. послс подне у 2 сахата. —• Сваки лицитант дужан је од прорачуњене цене 10 % пишманлука положити. Општина задржава себи нрава поверења ирема подузимачу. Остала условл.а као и нацрт радње, могу се до дана лицитације у свако доба код иотписаних видити. У Тиса Хиђошу 8./20. маја 1895. Из седнице црквеног Одбора: Васа Замуровић Ивап Тешић учитељ и перовођа. парох и председник црквене општине.

I .ДИВНИЦА ЗВОНА И МЕТА ЛА| АНТОНА НОВОТНИЈА ј У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ ј нреноручује се — са гаранцијом на више година — за израду ј нових звона и за преливање пукпутих звона у свакој велин чини, као и за целокупио хармонично удешено звоњење, про- : ј виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се | Г звона по вол.и и лако могу кретати, ако би се наједном ме- ј [ сту излупало, чиме се звона сачувају да не нукну. | Особито иреиоручујем од мсие изиађепа и миого нута = одликована патентирана са отвореним одушкама провиђена звона, коЈа имају дуготрајнији, снажпији и дубл.и звук, нсго звопа ио старој системи = прављена, тако, да се овако једпо иатентираио звоно од 200 килограма изједпачује са звуком других по старој системи лнвенпх звона од 260 килограма. Дал,е нреноручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеае отарих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 28 5 - 26 Илустроваии ценовници и лрорачуни трошка бесплатно и Франно.

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена жу је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт годтше 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прима иретпдату кљижара Н. Валожића у Београду. Поједиии бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нарловце. За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 6 новч. од једног реда сптпих слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. —- Пеплаћена писма се не примају. — Рукописп се не враћају. Штамна: Српске Манастирске Штамнарије у Ср. Карловцима.