Srpski sion

„СРПСКИ сиоа."

Б р. 8.

СТ.ЕЧА Ј 17 2-8 Расписујс се стечај на једно новоустановл.сно учител.ско место и једио новоустановл.ено учитељичко место V. и VI. разреда срн. нар. средишне школе повосадске. Плата је, како учптеља тако и учитељице, ова: 1000 круна у име редовне плате; 3<)0 круна у име станарине и 100 круна у име огрева. Дужности^су иронисане школском уредбом. Комнетовати могу само иотпуио оспособл,еии. Рок стечају је 6 иеделЈа дана од првог уврштења. У Новом Саду, 2. 14. Фебруара 1896. г. Кузман Миловановић П. Понадић пр. перовођа. председник.

А<1 К 1871 ех 1896 — 111 ех 1896. С Т Е Ч А Ј 19 2 _з Овим се расписује стечај на упражљепо иарох. место V. разреда у Пачегину. Рок пријавама до 3. (15.) марта 1896. Из седнице архид. конзисторије, држане у Карловци 18. (30.) јануара 1896. Архидијецезална конзисторија.

Број 12 ех 1890. СТЕЧА Ј 18 2-з Овијем се нсписује стечај на парохију III. класе у Слатини. Молитрљи имају ишнтруиране молбеннце своје овамо најкасније до 12. (24.) марта 1896. подниЈети. Из сједнице епархијске консисторије у Пакрацу 16. (28).јануара 1896. Енархијска консисторија накрачка

Е. 1330. Т. 105. ех 1895. Е Д И К Т 20 2-3 Позива се овим путем Снаса Ђорђев, ратар из Павлиша, који је ире но године у свет отумарао, да се у року од 40 дана после првога увршћења овога едикта потписаном духовном С УДУ пријави, јер ће се иначе бракоразводна парница, коју је овде нротив њега нокренула супруга му Ана рођ. Марилов из Иавлиша и без њега довршити Из седнице епарх. конзисторије у Вршцу 22. јануара 1896. држане. Епархијска конзисторија вршачка.

I ЛИВНИЦА ЗВОНА И МКТА.1А| АНТОНА Н080ТНИЈА | У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | \ нрепоручује се — са гаранцијом на више година I израду ј \ нових звона и за иреливање нукнутих звона у ој вели- = [ чини, као и за целокунно хармонично удешено звоњење, иро- = [ виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се § \ звона по вол.и и лако могу кретати, ако би се наједном ме- = ј сту излупало, чиме се звона сачувају да не нукну. = Особито преноручујем од мене изнађена и миого пута [ одликована =

патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона,

коЈа имаЈу дуготраЈниЈИ, снажниЈИ и дуол.и звук, нсго звона но староЈ системи прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других но старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље нрепоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту. 28 24-26 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и франко.

Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нарловце. За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. —■ Неилаћена писма се ие прижају. — Рукописи се не враћају. ,,Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена жу је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговшу на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину. 5, фор. Из Србпје прима претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједиии бројеви етају 10 новч.

Штампа: Српске Манастирске ШтампариЈ'е у Ср. Карловцима.