Srpski sion

С тр. 32

„СРПСКИ СИОН."

Б р . 2.

С Т Е Ч А Ј. 2 2-3 Овим се раеиисује стечај на учитељско место за I. и II. раз. вероисиоведне мушке школе у Бегечу. Плата је следећа: 355 Фор., за писаћи прибор 5 Фор., огрев преко зиме колико је нотребно и 2 хвата дрва за своју потребу ; 4 јутра (по 120СР) ритске земље, која је изложена поплави и за коју општина. у случају поплаве не ирима одговорност; осим тога удобан стан са свима потребним стајама. Дужиости су учитеља ирописане школ. уредбом од 1872. Котпетенти имају доказати, да су учитељску школу свршили и иснит из мађарског језика положили. Лична пријава узеће се у обзир. Рок стечају је шест недеља од ирвог увршћења. Из седнице црквено-школског одбора у Бегечу од 21. децембра 1897. Ст. Црнојачки Тоша Мутибарић перовоЈ>ч. председник.

А <1 К. 272/зап. ех 1897.

2—3

С Т Е Ч А Ј. Иа упражњено место сист. парох. помоћнпка у Ст. Футогу са којом је скопчана плата IV. разреда, овим се расписује стечај. Компетенти на ово место имају своје добро инструиране молбенице путем иретпостављених им власти у року од 6 недеља дана (рачунајући од дана првог уврштења овог стечаја; конзисторији овој поднети. Из седнице епарх. конзисторије бачке, држане у Новом Саду 11. (23.) децембра 1897. Председништво.

АД Е. 1338/1. 180. ех 1797. 220 3—3 С Т Е Ч А Ј. На парохију IV. разреда у Јасенову. Рок прпјављивања путем нретпостављених власти 14. (26.) јануар 1898. Епарх. Конзисторија Вршачка.

ДРУГИ ОГЛАСИ.

I ЗВОНОЛИВНИЦД И ФАБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА 3/к ЗВОНА I АНТОНА НОЗОТКИЈА ! У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | цреиоручује се — са гаранцијом на више година — за израду = нових звона и за преливање иукнутих звона у свакој вели| чипи, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, про= виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се = звона 110 вољи и лако могу кретати, ако би се наједном меЕ сту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. ■: Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована

патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи нрављена, тако, да се овако једно натентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеае старих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 52 20— Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарсном медаљом.

„Срнски Сион" излази оваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговииу на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт годдне 1 фор. З а стране земље : на годииу 5 фор. Из Србије прима претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројевн стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламацаје шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, об.јаве и стечајеве нлаћа се 6 новч. од једног редр ситипх слова. а за жиг сваки иут по 30 новч. — Неплаћена писка се ие примају, — Рукоипсп се враћају. Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима.