Srpski sion

Стр. 848

„СРПСКИ СИОН."

Б р. 52.

ДРУГИ ОГЛАСИ &\ЈО | 1&..Ч-/ЧО ј «5х37ж I 11 МИХАЈЛОАЛФЕЛДИ СВЕШТЕНИЧКИ, ЦРКВЕНИ, ЦИВИЛНИ И ВОЈНИЧКИ КРОЈАЧ У НОВОМЕ САДУ, Дунавска улица бр. 9. Част ми је до иовољног знаља ставити сл. дрквеним ошитинама и преч. госноди свсштеницима, да сам набавио сваковрсве штоФове за зимске деаке најФинији ластиг, камгарн, дублина, алапина, листера, нервијена, све најФиније и по најумеренијој цени. Дајем материју и израђујем посао и на отплату. До 100 Фор. нлаћа се 5 Фор., а од 100 Фор. плаНа се 10 ®ор. месечно. Коме је по вољи нека изволи доПи, па да се осведочи да је код мене све јеФтипије него игде. За израду тачну брзу и најбол>у стојим добар. Примам и тако исто израђујем и послове за црквене потребе: одежде, стихаре, ђачке и ђаконске, налоње, неба, литије и барјаке. Као дугогодишњп деловођа код пок. СоколовиНа и Св. МиловановиНа, стекао сам искуства, да сам у стаљу сваку, како најмању тако најопсежнију поруџбину примити и на захтевање најтачније, најбрже и ио врло умерену цену извршити. Исто тако примам и оправке црквеног одјејанија, утвари и свештеничког одела. Исто тако јављам п. н. публици, да примам и грађанско цивилно одело и израђујем га но наручбинама, најтачније и најсолидније, а по врло умереној цени. 201

: V

ЗВОНОЛИВНШЦ И ФШИКА

ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови|ена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, нсго звона но старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системп ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеНе; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвожђа. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту. 52 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

,,Српски Сион" излази сваке недзле на целом табаку. Дена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по голине 2 фор., а на четврт године 1 фор. З а стране земјбе : на годину 5 фор. Из Србије нрима претнлату' књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Админиотрацији а остади рукописн уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве п стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда сптних слова а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају, — Рукоппси се враћају. Штампа: Српехе Манаеткрсхе Штамиарнје у Ор. Карловвкиа.