Srpski sion

(Ј тр . 48.

„СРПСКИ СИОН."

Б р. 3

Напомена. 1 У свет отишла, да у року од шест месеци, ра

Пошто је време, да црквене општине подносе епархијеким админиетративним одборима „Сумарне исказе о етању црквено-општинских благајни" и Додатке инвентару коренитог иметка црквено-општинског"; упозорују се исте, да нужне табаке за то у потписатој штампарији добити могу, и то прве по 4 фил., а друге по 8 фил. табак. Српска Манастирска Штампарија у Карловцима.

чунајући од дана првог уврштења овог едикта у новинама, овој конзисторији или сама лично предстане или место свога садањег боравка пријави. У противном случају ће се против н>е започета бракоразводна парница и без ње довр1ш1ти. Из седнпце архид. конзисторије, држане у Карловци 30. повембра (12. децембра) 1899. Председнишгво архидијецезалне конзастораје.

С Т Е Ч А Ј 1 3 - 3 На основу решења месног школског одбора бр. 7. 1899., а по одобрењу сл. ЕШОдбора бр. ТТГ- 872 и 911/622. овим се расписује стечај на једно новоустановљено учитељичко место, срп. вероисповедне мешовите школе. Редовна плата је учитељице 300 ®ор. годишње, месечно у напред са законом прописаним квинквеналом; слободан стан с баштом 5 за грејање и чишћење школе 15 Фор. огрев зимњи. колико је нужно (сламе). Осим дужности школском Уредбом прописаних, изабраној учитељици спадаће у дужност, још и обучавање деце женском ручном раду. Компетенткиње имају доказати, да су учитељску школу у Сомбору свршиле, и испит из мађарског језика положиле. Молбенице са нужним сведоџбама, имају се до св. Три Јерарха, т. ј. 30. јануара 1900. год. мееном школсвом одбору поднети. Из седнпце школског одбора, држане у Срп. Падеју (Згегћ РасГе ТогопШ) 2. (24.) децембра 1899. год. Душан Вешлић Тз Јовановић учитељ-неровођа председник шк. одбора.

ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ. АД бр. К. 1028/678 ех 1899. Е Д И Е Т 2 3 ~ 3 Позива се Савка Руски, која је свога супруга Милоша Руског из Каменице злобно нанустила и незнано у свет отишла, да у року од шест месеци рачунајући од дана првога уврштења овог едикта у новинама, или сама лично овој конзиеторији предстане или место свога садањег борављења означи. У противном случају ће се против ње заночета бракоразводна парница и без ње довршити. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловци 30. новембра (12. децембра) 1899. Председништво архидијецезалне вонзисторије

АЛ бр. К. 1058/679 ех 1899. Е Д И К Т 3 3 ~ 3 Позива се Зорица Страживук рођ. Крњајић, која је супруга свог Ђоку Страживука из Батајнице злобно нанустила и незнано куд отишла, да у року од шест месеци, рачунајући од првог дана уврштења едикта овог у новинама или сама лично овој конзисторији предстане или место свога садањег пребивања назначи. У противном елучају ће се против ње поведена бракоразводпа иарница и без ње довршити. Из седнице архкд. конзисторије, држане у Карловцима 30. новембра (12. децембра) 1899. Председништво архидијецезалне конзиеторије.

А<1 К. 427/595 ех 1899. 6 1—3 С Т Е Ч А Ј Ради сталног попуњења упражњеног места срп. правосл. пароха I. плаћевног разреда у Темишвару-граду (1000 Фор. плате, 600 Фор. сесијоналног еквивалента и стан у нарави), с којим је местом скопчано и звање окружног протопрезвитера темишварског, отвара се овим стечај с пријавним роком од шест седмица, рачунајући од дана нрвог обнародовања овог стечаја у „Срп. Сиону." Из седнице енархијске конзисторије држане у Темишвару 14. (26) децембра 1899. год Председништво.

Аа бр. К. 1050/680 ех 1899. Е Д И К Т 4 з-з Позива се Катарина Томић рођ. Љубинковић која је супруга свога Ђоку Томића из Земуна (горња варош) злобно оставила и незнано куда

„Српоки Сион" излази свахе нед ле на целом та5аку. Цена му је: Ва Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на! годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За странв земље : на годину 10 круна. Из Србије нрима претнлат? књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви 20 фплнра.

Претплата, оглаои, стечфви и рекламације шаљу се Адманистрацији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 12 филира од једног реда ситних слова, а ш жиг свакн пут по 60 филира. — Неплаћена писма се не примају, — Рукописи се враћају.

Штамиа: Сраеке Манзехкрежв Штампарвјз у Ср Карловджма.