Srpski sion

О тр . 548

„ОРЦСКИ СИОН ".

Б р . вв.

С Т Е Ч А Ј. 115 2 -3 Оставком учитељице гђце Љубице Будимлић расиисује се стечај иа срп. нрав. вероисповедној основној школп у Начиру за I. и II. разред мешовите школе. Па исто место тражи се учителЈИца са годишљом платом од 640 круна, а за новторну школу 80 круна нуз то елободан стан и сламе за огрев колико нотребно буде. Учитељици сиада у дужност све школском уредбом пронисане дужности обавл>ати, као и женски ручни рад Молбенице са потребним документима нека се поднесу мееном Школском Одбору најдаље до 24. авг. т. г. Дан избораје 29. августа 1 1900. Из седнице Школ. Одбора држане у Пачиру 30. јулпја 1900. год. Школски Одбор.

ДРУГИ ОГЛАСИ

иаииј иииа ј | СТЕВА ПИСАРЕВИЋ | само свештеничког одела кроЈан Дунавска ул. бр. 20. НОВИ САД Дунавска ул. бр. 20 Част ми је пречасној 1'. г. свештеницима до новољног знања ставити и моју радиону препоручити у којој се само за српско све штенство одело израђује сваковрсно, камилавки од чоје и кадифе пмадем готови. За свако парче, које се у мојој радиони изради гарантујем, да мора бити правилно израђено, и добро да стоји. Цене су умерене, мустре на углед шаљем франко. — Јављам н. н. муштеријама, да никог нисам овластио, да у моје име ирима поручбине. С тога ваља неносредно ради поруџбине, управо мени обратити се. — 94 4—5

а

т

ЗВОНОЛИВНИЦЛ И ФАБРИКЛ ГВОЗДЕКИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ

преиоручује се — са гаранциЈОМ на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, нровиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не нукну. Особито преноручујем од мене изнађена и мцого пута одликована патентирана са отБореним одушкама прови|ена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, нсго звона но старој системи нрављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона јод 260 килограма. ^Јгле препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона шш шоље за оатове од метала; прављеве отарих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх иа стоваришту. 52 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Српски Сион" излази сваке нед ј е на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на по голине 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране зеиље : на годинј 10 круна. Из Србије прима претплат; књижара В.Валожнћа у Веограду. Поједиаа бројеви 20 фплира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописп уредништву , Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стелајеве плаћа се 12 филиоа од једпог реда ситних слова. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају.

Штиша: Српеке Манаетжреке Штампармје у Ср Карловцама. — 380.