Srpski sion

Б р . 9,

С тр . 145.

лиГм, књига трећа; 2. (59 књига) Песме Ђуре ЈакшиЛа, књига ирва; 3. и 4. (60 и 61) Милаи НарапџиЛ, роман Јакова Игњатовића; књига нрва н друга. 5. (62 књига) Порушени идеали , роман Светолика Ранковића; 6. (63 књига) Ајванхо, ролан, написао Валтер Скот, с енглеског превео Чед. А. Петровић; 7. (64 књига) Шта прича планина, написао Е. Рекли, с француског превео ј Ђ. Милијашевић. Члански улози на ово коло прнмаће се само још до краја меседа марта ове године. Ко од чланова оснивача дотле не ноложи свој оснивачки улог, губи стечена оснивачка права за нрошлу годпну. После поменутог рока коло се може само купити за 10 динара, али се том куновином не задобивају никаква чланска права.

Нове књиге Рашки Епископи и Митрополити. Од архимандрита И. Руварца. Прештампано из Гласа Српске Краљевске Академије. Гл. XII. Стр. 46.

Књижевни огласи Зборник, Типик и Речник приближује се штампањем своме крају. Књига је ова препоручена од свих области православне цркве како у митрополији карловачкој тако и у Далмацији, Босни и Херцеговини, Србији, Црној Гори и Турској. Пошто је књига изашла много већа пего што смо ирорачунали, изићи ће за недељу касније. Ова нрилика ће добро доћи оним пријатељима дрквене књижевности који се још нису пријавили С тога продужујемо рок иретплате до Цвети ове године. П. Н. Господу, која су се пријавила, евентуално II новац послала, молимо да узму овај оглас на знаље, а п. н. г. г., која се још пријавитн желе, нека сва нисма, наруџбенице или новце нослати до Цвети иа првоименованога. Цена за претплатнике је: брошираној књнзм 5 К у платну увезаној 6 К; кад рок иретплате истече, дућанска ће се цена повпситн: нрвој са 1 а другој са I 1 /* К. У Ср. Карловцима 25. II. 1901. Протојереј Јован ЖивковиЋ ироФесор у богословији Јован Живановић проФееор у гимназији

Од админиетрације Претплатнике „Српсног Сиона" молимо, да нам изволе подмирити дужну претплату, а нарочито молимо сл. црквене опћине да изволу послат и по већ разаслатим им рачунима за стечајеве и огласе.

ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ. Бр. К. 89 из 1901. 18 1—3 С Т Е Ч А Ј Расиисује се стечај на место систем. парохијског помоћника у Срп. Св. Петру, с нлатом IV. разреда. — Рок стечају истиче 8. (21). аирила 1901. године. Из седнице епар. конзисторије, држане у Темишвару 20. Фебр. (б. марта) 1901. године. Никанор еиискон ДРАЖБЕНИ ОГЛАС. 20 1-з Српско нравославна црквена општина у Сусеку одржаће 22. марта (4. априла) тек. год. дражбу за унутрашњу оправку св. храма. Прорачунска свота износи 7.092 круне од које своте имаде сваки дражбеник 10^ као кауцију уз гшсмену и усмену понуду ириложити. Уз то се примећује да ће се за исти рад само оспособљени мајстори стручњаци примити. Онштина задржава себи права коме ће се посао издати. Сваки дражбеник који жели посао узети може се обратити код потиисанога председника и пре дражбе предрачун видети. Срета Малешевић Миханл Шарковић перовођа. председник С Т Е Ч А Ј. з-з Расписује се стечај на овомесној новооснованој четвороразредној мешовитој иравосл срп. вероисповедној шкојш. Дужности учитељеве су пронисане школском одредбом од 1872. годиие. Плата је учитељу 600 круна, коју ће уживати из Фонда „Св. Саве" у Карловцима, и 200 круна у име наплате за стан и огрев, коју ће добијати од овомесне цркв. школске општине. Комиетовати могу оспособљени учитељи, који и испит из мађарског језика имају. Рок стечају до 1. (14.) марта 1901. год. У Сантову 2. (15.) Фебруара 1901. године. Председник цркв. школ. ошптине Шандор Андрин.