Srpski sion

С ТР. 356.

може се обратити на подписаног председника и пре дражбе предрачун односно услове рада видети. Из седнице срп. нрав. црквене огиптине држане у Нештину 14. Априла 1901. Неровођа; Председник: К Јовановић Дамјановић равн. учитељ. Нарох адм. Јереј Милан Протић.

С Т Е Ч А Ј. 43 2 -з По налогу Славног Енарх. Школског Одбора у Новом Саду од 7/20. Фебруара т. г. бр. ЕШО 21/40 ех 1901. расписује се стечај на новоустановљеној српској вероисиоведној школи у Каћу. Плата је следећа: основна плата 800 круна; награда за поФторну школу 80 круна, у име

огрева за себе 96 круна, за писаћи паушал 20 круна, са слободним станом од две собе, кухиње иодрума, коморе, штале и шуне а уз стан и башту, уз ово још пет нута петогодишњи доплатак ио 100 круна. Осим дужности учитељс.ке, која је школском уредбом прописана дужан је учитељ и у цркви једну певницу држати и децу црквеном појаау поучавати. — Рок стечају Петров-дан. Изабрати учитељ ће своје звање 1. Септембра т. г. по рим. настуиити. Жеља је да се компетенти лично иријаве и у цркви поју. Из седнице школског одбора држане у Каћу 17 Маја 1901. г. Бладислав Вуковић Василије Вуковић пр. неровођа парох и пред. шк, од.

ДРУГИ ОГЛАСИ

: ®Р

ЗВОНОЛИВНИДА И ФАБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА

I !

АНТОНА НОВОТНИЈА Ф-плл-И-ТТТ-П А т=ц_

преноручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, про8иђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и мцого пута одликована патентирана са отвореним одушкама проввђена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 нровиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона оа крунама од кованога гвожђа. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 12— ех 1901. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко, На миленарској земаљској изложби у Вудимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Српски Сион" излази сваке неделе на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране зеиљв : на годину 10 круна. Из Србије нрима претплату књижара В. Валожнћа у Београду. Поједини бројеви 20 ф илира, Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукопнси уредништву „Српск01 Сиона" У Карловце. За огласе, објаве п стечајеве илаћа ее 12 филира од једног реда сптиих слова. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају. Штемпа: Сравв« М»наеткрвхе Штампараје у Ср. Кардовижма. 1901. — 313.