Srpski sion

стр . 674.

„(ЈРПСКИ сион. &

Б р . 40.

0 Г Л А С. 136 2—2 У омислу решења срп. ирав. дркв. ошптине Ађанске, од дана 24-тог Септ. 6-тог Октобра т. г. бр. зап. 132. а нрема одобреном прорачуну од Славне Епарх. Управе, као и од високосл. Школског Савета. Доле потписана општина расписује дражбу на маљак, ради издавања посла око зидања срн. вероисп. забавншта. 1.) зидар. је посао прелиминиран на 3.466 кр. 45 п. 2.) каменорезачки посао „ , 84 „ — „ 3.) Лимарски „ „ „ 134 „ — „ 4.) Браварски „ „ „ 67 „ 40 „ 5.) Дунђерски „ „ „ 1.491 „ 10 „ 6.) Столарски „ „ „ 1.024 „ — „ Свега 6 266 „ 95 „ РеФлектаити који горњи посао предузети

желе — дужни су у име пишманлука 10%' председнику од прелиминиране своте положити. Услови. као и трошковник могу се код председника у свако доба видети. Сама дражба одржаће се у Суботу б./18-тог Октобра о. г. у 2 сата после подне, иред црквеним одбором као повереником општинским. Општина задржава себи право у случају и скупљем лицитанту посао издати, ако у истоме бољу гаранцију добила буде. РеФлектанти са стране као и из места немају никаквих путних, ни иних трошкова на општини потраживати. Ада дана 25-тог Септембра, 8-мог Октобра 1902. године. Ђ. Акшамовић Јаша Мркшић перовођа. председник.

ДРУГИ 0ГЛАСИ

ж

:

ЗБОНОЛИБНИЦА И ФИБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА ТЕМИШВЛРТ, ФАБРЕСЦИ

препоручуЈе се — са гаранциЈом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, "*1Р1 која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 ировиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвож|а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 21— ех 1902. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са велином миленарском медаљом.

„Српски Сион" излази сваке недеЈле на целом та5аку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Хердеговиву на годипу 8 круна, на но године 4 круне, а на четврт годиае 2 круне. За отране зезље : на годину 10 круна. Ив Србије прижа претплат? књижара В. Валожпћа т Београду. 11ојединд бројеви 20 филира. Иретплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљусе Администрацнји 1 остали рукониои уреднишсву „Српскох Сиона" У Карловцв. За огласе, објаве и стечајеве цдаћа се 12 филира од једиог реда ситних слова. — Неплаћена писма се не прижају. —Рукописи се не враћају.

Штампа: Српоке Манаотироке Штампарије у Ср. Кардовцима. 1902. 543