Srpski sion

С тр. 758.

СРПСКИ

СИОН

Б р . 24,

ског Синода, које на челу листа доносимо, оран и вољан да и на даље као што је и ове године заступао и бранио пнтересе наше цркве. „Сртски сиоп и уз званичан део наших црквено-школских владти, доносиће и на даље чланке, што спадају у његов програм, а уз то гра^у за историју наше цркве и школе и у опште историју српске карловачке митрополије. С тога позивамо наше пречасно свештенство оба реда, учитељство, црквене ошптине и у опште све пријатеље наше црквено-народне прошлости, да се претплате на „Српски сион", који ће и на даље излазити сваког 15. и последњег месеца на два табака у досадашњем формату. Цена је листу на годину — 8 К на по године 4 К на четврт — 2 К А за стране земље на годину 10 К У Карловцима 31 Децембра 1903. Димитрије Руварац уредник „Срп. Сиоаа".

11озив на претплату.

Како је нестало и последњег комада књиге „ВЕЛИКОГ ТИПИКА", а с многих се страна данас тражи; то смо намерни, да штампамо у другом поправљеном и умноженом издању Васе Пиколајевића, проте и пароха иришког „ВЕЛИКИ ТИПИК", ако би се довољан број претплатаика пријавио, да се штампарски трошкови подмирити могу, иначе не. С тога умољавамо и молимо пречасну г. г^ свештенике оба реда, учитеље, богослове и књижаре, да изволе похитати с претплатом, како би књига што пре ући могла у штампу. Књига ће бити штампана на финој артији, пзнеће преко 27 штампаних табака, а стајаће као и прва 4 круне. Рок претплате траје до 31. Јан. 1904. Претплату ваља сла т и Управи Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима. У Карловцима 10. Децембра 1903. Српска Манастирска Штампарија.

Књижевни оглае.

ОТКРНТА ПОДПИСКА НА 1904. ГОДБ НА ЖУРНАЛБ1

и

„ХРИШДОКОЕ ЧТЕр", ИЗДАВАЕМБЈЕ ПРИ С.-ПЕТЕРБУРГСКОИ ДУХОВНОИ АКАДЕМ1И. 1) „ЦЕРКОВНБШ ВЂСТНИКЉ" — еженед&лбнбш журналЂ, служапџи органомт, богословско11 мбгсли и церковнообтцественнои жизни втј Россш и за границеи. 2) „ХРИСТ1АНСКОЕ ЧТЕН1Е" — ежем%слчнб1и журналЂ органЂ богословскоИ и церковно -историческои науки вђ обтцедостуиномЂ изложенги. В ђ качествб приложешл кђ журналамт. редакц1л издает-Б: Полное Собраше Творенш Св. 1оанна Златоуета вђ русскомЂ иеревод г ]ђ на весвма лбготнбгхђ длл своихб иодиисчиковђ условЈлхЂ. Именно, подписчики на оба журнала получаготЂ, ежегодно 6олбшои томђ зтихђ творенш вђ двухЂ книгахЂ (около 1000 страницЂ, убористаго, ио четкаго шрифта) вм г ј6сто номиналвнои ц г 6нб1 вђ три рублл за ОДИНЂ РУБЈ1Б, и иодписчики на одинђ журналЂ — за 1 р. 60 к., считал вђ томђ и иересБшку. При такихЂ лбготнбгхђ услов1лхт> подиисчики „Церк. В^стника" и „Христ. Чтешл" получаготЂ возможиостб при самомЂ незначителБномЂ ежегодномх расход^ пр1обр г ћстБ полное собран1е творенИ одного изђ величаишихЂ отце†церкви. В ђ 1904. г. будетЂ изданЂ ДЕСЛТБШ ТОМЂ вђ ДВуХЂ КНИГаХЂ, ВЂ КОТОРБ1И ВОИДуТЂ БвСћДБ! на 1 и 2 послан1л св, Апостола Павла К Г Б КОРИНОЛНАМЂ и толковаше на послан1е КЂ ГАЛАТАМЂ. Подписчики на 1904. годв, желагош,1е им г &тђ и ПЕРВБ1Е ДЕВЛТБ ТОМОВЂ, могутЂ получитх ихђ по уменвшеннои ц^н^, именно — по два рублл за томђ , а вђ излш,номђ англЈискомЂ иереплет^'— по 2 р. 50 коп.