Srpski sion

СРПСКИ

А(Ј бр. К. 788/719. ех 1904. 2-3, 53 Е Д И К Т. Услед бракоразводне молбе Петра ТаорђевиГ^а нз Черевића сад у Новом Саду, овим се позива шегова нестала супруга Анка рођ. Савић, да има у року од шест месеци од дана првог уврштења едикта овог у новинама, овој конзиеторији или лично предстати, или место садашњег свог боравишта пријавити, пошто ће се у противном случају против ње поведена бракоразводна нарница и без ње нродужити и довршити. Из седнице архидијецезалне конзиетврије, у Карловцима 10. (23.) августа 1904. г. Председништво.

Врој 732. ех 1904./К. вап. 535, 2—2, 66 С Т Е Ч А Ј, Исписује се на мјесто нароха у граду Крп жевцима са платом од годишњих 1200 круна, 400 К еесионалне накнаде и стана у нарави или накнада за исти. Рок је укључиво 20. Септембра (3. Октобера) 1904. Молитељи имају евоје пронисно обложене молбенице до горњега рока потписаној конси сторији поднијети. Из сједнице прав. срп. епарх. консисторије у Пакрацу 24. Августа (6. Септембра) 1904. г. држане. Предсједништво.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФИБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА ТЕМишв^пг, =§= љ.взнгхл;ал: иреиоручује се — са гаранцијом на више година —за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од коеаног гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од меи@ изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолнна — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала: дрављеае старих звона са крунама од кованога гвожђа. 24—18 ех 1904. Илустровани ценовници и прорачуни трошка беоплатно и Франко. На ииленарској земадсној излошби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

лСрпокх Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цена иу је: За Аустро-Угарску, Босну в Хер ^еговину на годвну 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За отране земље ; на годину 10 круна. Поједини бројеви 20 филира. Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остали рукониси уредништву „Српског Сиона" у Карловце. З1 огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 10 филира од једног реда ситних слова. — Неплаћена писма се нр тоимају. — Рукопиеи се не враћају. Ивдањв н штРЈша: Срповв Ман&отирокв ДХт &кпаријв у Ср. Карловцима. 563. 1904