Srpski sion

— Одб О тр . 766.

СРПСКИ сион

ј;.>. 2(>.

АД бр. К 616. зап. ех 1904. С Т Е Ч А Ј

2—2, 77

на место иароха и окр. протоирезвитера арадског са којим је местом скопчана плата 2. плаћевног разреда, уживаље парох. сесије, која је сада под закуп издана, као и еквивалента за парох. стан у износу од 600 К. Осим ових прописаних берива уживаће изабрани парох из закладе дома „Златне звезде" годишњи доплатак у износу од 1000 К под условима, који се могу увидети у основном писму код црквене општине арадске за време званичних часова. Молитељи имају евоје ваљано инструјиеане молбе путем својих претпостављених власти до 18. (31.) јануара 1905. године потгшсаној конзисторији поднети.

Из седаице епарх. конзисторије, држане у Темишвару 16. (29.) новембра 1904. Председништво.

К. 138/заи. ах 1904.

СТЕ Ч А Ј.

2—2, 79

Овим се расписује стечај ради сталнога понуњења упражњене парохије VI. разреда у БудаКалаву с тим, да компетенти имају своје ваљано инструисане молбенице нутем нретпостављених власти иотписаној конзисторији до 15. (28.) јануара 1905. г. поднети. Из седнице епарх. конзисторије будимске држане у Будимпешти 25. новембра (8. децембра) 1904. год. Председништво.

ДРУГИ ОГЛАСИ

!®М

'®Р

ЗВ0Н0ЛИВНИЦ1 И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА -3- ТЕМиихв.а.р-!?-, нреноручује се — са гаранцзфм на више година —за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном меоту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи нрављена, тако да се овако једво патентирано звоно од 327 килограма изје^начује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гвож|а. 24—23 ех 1904. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На мкленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са 1великом миленарском медаљом.

вха

„Српоки Сион" излази сваних 15 дана на 2 нела та 4 вка. Цеиа «у јв: За Аустро-Угарску, Босну и Херт;еговЕну на годиву 8 круна, на по године 4 круне, а аа четврт годнае 2 круце. За стране венље: на годиву 10 круна. П ојрлшји бројеви 20 филира Зрвтплата, огласи, стечајеви и рекламације у рок у од 1о дана шаљу се Администрацији 1 остала рукониси уредништву ,,С-рпоког Сиона" у Карловце. 3. огласе, објаве и стечајеве илаћа се 10 рилари оц једног реда ситнш слова. — Нешгаћена нисма се ае армају. - Руко-гат-в се це враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или другдх иотраживања решава котарски одиосно опћински суд у Кардовцима. Иадање в штедша: Орпвже Манаатнраке Шхампаријв у Ср. Карловцима. 29. 1905