Srpski sion

Б р. 8.

ално уважење. — Укинути закључак црквеног одбора у С. у ствари издавања цркв. столова. А закљ. цркв. одбора у С. у ногледу издавања цркв. столова одобрен. — Распиеати стечај на парохију у П., Н., М., М., Ј. — Одобрен нацрт иконостаса у А. — Одбијена молба К. С. сврш. богослова у Ч. ради поделења админстрације у I. - Упутити Ч. М. из Осека, да у ствари своје женидбе поднесе парох. звању сведочбу од 2 сведока о његовом вежењеном стању, те га парох на основу исте венчати може. — Уток В. С. из И. уложен против решења тамошњег цркв. одбора о његовом избацивању из стола, издати цркв. одбору на изјашњење. — Донето је 62. решења у бракоразводним стварима и 8 бракоразводних пресуда.

Извештај о другој редовној сједници правосл. срп. епарх. ковзисторије иакрачке, држаној 22. Фебруара (7. марта.) 1905. год. под предсједањем Његова Високопреосвештенства, Г. Епископа Мирона. Позван је јереј Т. И. из Г. да лично предстане Епарх. Конзисторији. — Узета је на повољно знање усмена изјава јер. К. М. из Т. у предмету реФераде му на братском збору у Л. — Узет је на знање допис Његова Високопреосвештенства да је јереј М. Б. администратор парохије у М. Т. одржао епитимију. — Одређени су члан испитач и конз. повјереник испитнога новјеренства у Загребу за учитељску службу на нижим пучким школама. — Умољена је вис. влада за припослање нацрта за обнову иконостаса у В, — Усвојен је са неким измјенама нацрт иконе св. Саве за цркву св. Ане у В. — С благодарвошћу поднесене су вис. влади признавице обдарених свешт. удовица и сирочади еиархије иакрачке. — Позвани су њеки свештеници на очитовање гледе некатихизирања. — Узето је на знање президијално расноложења у погледу освећења иконостаса у П. — Враћена је стечајна молба јер. М. Д. из П. — Позвати су јереји Ј. Ј. из Р., М. В. из В. и С. Ј. из 0. да замјењују обољелог пароха уБ. јереја М. М. — Препоручена је на вис. владу управљена молба јер. М. Б. пароха у К. за бесплатне куике и стан у Т. — Извјештен је високославни Саборски Одбор, да се умировљени јереј X К. не може реактивирати. — Извештаји јереја Д. Ч. и Г. К. о повлачењу молби на парохију у Б.

С ТР . 217.

узети су на знање. — За администратора парохије у Б. именован је јереј Ј. Ст. капелан у Б. Узет је на знање извештај окр. протопрезвитера у В. да је парохијски стан у С. готов и одрефен је избор у С. — Обавијеттена је црквева опћина у Д. да јеромонах Г. М. из В. Р. није добио отпуст од Његове Светости. — Упућен је К. Ј. из Д. како има постуаити гледе зидања гробнице у своме винограду. — Тужбе С. Б. пароха у Л. против Т. И. каиелана у Г. издате су туженоме на очитовање. — Позвани су јереји М. Ј. из В. Г. и С. Т. из В. Б. да исплате свој дуг јереју Д. М. у Б. — Враћен је уток јереја Т. И. капелана у Г. — За администратора парохије у В. постављен је јеромонах Л. 0. администратор парохије у П. — На парохију у Р. исписан је стечај. — Није уважена молба црквене опћине у Д. да се њеким скунштинарима и одборницима одузме црквена свијест. Није се могла за сада уважити молба цркв. опћине у К. да се постави за администратора исте парохије јеромонах Д. К. .администузатор парохије у С. Г. — Наложено је администратору парохије у Д. да изда М. Б. тражени смртни лист и родословље. — Препоручена је вис. влади молба свештеничке удове Ј. 0. из Б. ради припомоћи. — Тужба Та. М. из Л. против тамошњег пароха С. Б. враћена је, да се у истој конкретни случајеви наведу. —- За привременог парох. помоћника у Б. именован је свршени богослов Н. К. из Б. — За администратора парохије у Г. С. именован је јереј Т. И. капелан у Г. — д . П. администратор у Г. С. одређен је за капелана у Г. — Јереј Г. К. именован је администрато.ром у П. и за привременог парох. помоћника у Г1. свршени богослов Д. П. из Ј. — Уз то Је ријешено и 20. бракорасводних предмета од мање важности. ЛИСТАК. чУ В е с т и. 0 Ходошу, некадашњеж српском манастиру, а сада „Православно румунскож", под каквим је именом уведеи у грунтовеици, у место да плачемо што нам наши „старп" не беху увиђавнп када се решавало питање о њему, те се по познатој сриској наивности дадоше од Румуна изиграти; ми се данас шалимо, лудимо и правимо којекакве луцкасте вицеве, један другог пецкамо и задиркујемо и један на другог бацамо кривицу.

СРПСКИ СИОН