Srpski sion

Сгр. 324-

СРПСКИ сион

Вр. 11.

С Т Е Ч А Ј. 2-3, 35 Расписује се стечај на место дневничара код архидијецезалне уараве. С тим местом скопчана је плата од 2 К на дан, коју ће своту изабрани из благајнице срп, нар, цркв. Фондова а од архидиецезалне управе месечно у натраг добијати. Компетенти, који могу бити Срби прав. вере, имају своје прописно инструисане молбенице сами својом руком написати и председништву архид. управе до 2. (15.) јунија поднети. Ар х и д иј ец е за л н а управа. У Карловцима 13. (26.) маја 1905. Председништво?

А.а бр. К. 6111-410 ех 1905. 2-3, 33 Е Д И К Т. У бракоразводној парници Зорке Бугарски рођ. Илић из Осека против супруга јој Милана сада непознатог боравишта расписује се едикт за 90 дана с тим, да се има поменути Милан овој конзисторији за то време од дана првог уврштења овог едикта или лично ил преко свога заступника јавити иначе ће се бракоразводни поступак и без њега наставити и довршити. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 5. 18. маја. Председништво.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВ0Н0ЛИВНИ1Ц И ФШРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА

црепоручује се — оа гаранцајом на више -Година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, прозиђено са круном од коеаног гвоафа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се-звона сачувају да не пукну. Особито преиоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови^ена звона, "фЦ кој а су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системн прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој еистеми ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; нрављеае отарих звона оа крунама од кованога гвож|а. 7—24, 8. Илустроваии ценосници и прорачуни трошна бесплатно и Франно. На миленарсиој земадској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском кедаљом.

„Српскж Сион" излази еваких 15 дана на 2 цела табака. Цена жу је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт годнне 2 круне. З а стране зежље : на годнну 10 круна. Поједини бројеви 40 фидира. Претплата, оглаои, отечајевж и рекламадије у року од 15 дана шаљусе Админжотрацији а остала рукониси уредништву ,,Српсжег Сжона'' У Нарловцв. За огласе, објазв и стечајеве плаћа се 10 филири 0 д једног реда ситних слова. — Веплаћена нисжа св не прииају. — Р укопеси св не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Издање и штлмпа: Српокв Маказжировв Штакпаријв у Ср. Карловшша. 418. 1905