Srpski sion

Стр. 176

СРПСКИ сион

В р. 11.

АЛ број К. 827/695. ех 1906. ?—8 20 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Милице Лазић рођ Ајдуковић из Даља против супруга јој Боже Лазића сада непознатог боравишта, овим св расписује Едикт с тим, да речеви супруг Божа у року од 90 дана, рачувајући од дана првог у ррштења едикта овог, овој конзисторији лично предстане, или место свога иребивања пријави јер ће се иначе ова бракоразводна парница и без њега продужити и довршити. Архид. Конзисторија, у Карловцима 7. (20.) марта 1907. године. Председништво.

А<1 број К. 169. ех 1907. 2-8 19 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Николе Косијера ковача из Клепка, против супруге му Даринке рођ. Козарев сада ненознатог боравишта, овпм се расписује Едикт с тим, да речена супруга Даринка у року од 90 дана рачунајући од дана првог уврштења едикта овог, конзисторији овој лично предстане или место свога пребивања пријави, јер ће се иначе ова брачна парница и без ње продужити и довршити. Архид. Конзисторија, у Карловцима 7. (20.) марта 1907. године. Председништво.

ДРУГИ 01ЛАСИ

ЗТТТдГи Фтт ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА ЦГ Т Е ИХ.1X1Е Љ. 1Е? "57", фЈ^ЕРЗаЦИ препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично уде шено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама провЈфна звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље ирепоручујем козе за ЗВОНа од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеве отарих звона оа крунама од кованога гвож^а. и—52 4. Илустровани ценовкици и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарсној земадској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Орпоки Сион" излази оваке недеље на једном целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну а Хрр ?еговвну на годвну 8 круна, на по године 4 круне, а на четзрг годиие 2 крупе. З а стране земље, на годину 10 круна. Ноједини бројеви 20 филира. Претплата, оглаои, отечајеви и регламације у року од 15 дана шаљу се Админиотрацији а остала рукоииси уредвиштву ,,Српсжо1 Онона" у Карловце. За огласо, објаве и стечајеве плаћа се 10 филири од једвог реда ситних слова. — Иепдаћена пнсма се ав аршају. —Рукоиаск се не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарски односпо опћински суд у Карловцима. в шжаииа: Српвкв Штампарвје у Ор. Карловцвма. 185. 1907.