Srpski tehnički list — dodatak

19

у улици Македонској и Скопљанској, па у Кнез Миханловој и на Теразијама и на свима својим радовима у Београду.

ВЕСТИ

Израда 6 комада пропуста на окружном путу Варварин — Ман. Каленић. Господин Министар Грађевина одобрио је, да се може одржати офертална лицитација за израду шест комада про“ пуста на окружном путу Варварин — Ман. Каленмћ, по пројекту и предрачуну који је израдио г. Драг. П. Лазаревић сам. окр. инжињер. Предрачунска сума износи 7.653,12 динара.

Израда седам комада пропуста на окружном путу Крагујевац — Рековац — Крушевац. Господин Министар Грађевина одобрио је, да се може одржати офертална лицитација за израду седам комада пропуста на окружном путу Крајевац — Рековац — Крушевац.

Предрачунска сума износи 8.927,94 динара. Предрачун је саставио г. Драг. П. Лазаревић сам, окр. инжењер.

Оправка државног пута Неготин МајданПек. Господин Министар Грађевина одобрио је, да се може одржати офертална лицитација за набавку резервног материјала на другом делу државног пута Неготин-Мајданпек, по предрачуну г. Александра У. јотића окр. п. инжењера. Предрачунска сума износи 5.325. — динара.

Лутвина че:ма. Господин Министар Грађевина одобрио је, да се може одржати офертална лицитација за израду пропуста и навоза код Лутвине Чесме, на државном путу Алексинац — Ражањ — Београд, по предрачуну г. Драг. Трпковића в. инжењера. Предрачунска сума износи 5.33%55 динара. Набазка шљунка за оправку окружног рута Паланка – Азања. Господин Министар Грађевина одобрио је, да се по предрачуну у суми од 27.216. — динара може одржати офертална лицитација за набавку моравског шљунка, ради оправке окружног пута Паланка — Азања.

Израца пута Зијарчнска Бања до пута Лебане — Туларџи. Господин Министар Грађевина одобрио је по пројектима г. г. Ј. Зрнића и Јарослава Данка инжењера, да се може одржати лицитација за израду пута Сијаринска Бања до састанка са путом Лебане — Тулари. Предрачунска сума износи 75.135,01 динара.

Грађење моста на потоку Раковица у Влакчи. Господин Министар Грађевина одобрио је да се може одржати офертална лицитација за грађење моста од ојачаног бетона од 10 м. распона,

преко потока Раковице у Валкчи, по пројекту г. Милорада Миливојевића, инжењера. Предрачунска сума износи 13.829,97 динара.

Грађење привременог дрвеног моста преко реке Пека у селу Кусићу, на државном путу В. Градиште — Голубац. Господин Министар Грађевина одобрио је, да се може одржати офертална лицитација за израду новог привременог дрвеног моста преко реке Пека у селу Кусићу на државном путу В. Градиште — Голубац, по пројекту и предрачуну г. Т. Шевића окр. инжењера. Предрачунска сума износи 29.850,08 дин.

Набавка путарског алата. Господин Министар Грађенина одобрио је, да се по предрачуну Г. П. Богдановића сам. инжењера у суми од 4088.50. динара може одржати лицитација за набавку путарског алата за путаре на окружним путовима округа подринског.

Набавка резервног материјала за одржавање пута Кладово — Текија. Господин Миниетар Грађевина одобрио је, да се може одржати офертална лицитација у суми од 7.400 — динара за набавку резервног материјала за оправку државног пута Кладово —) Текија. ·

Мостови у врањском округу. Господин Министар Грађевина одобрио је, да се може одржати офертална лицитација за израду патоса и набавку материјала за испитивање мостова оптерећењем за мостове преко Мораве: код Врањске Бање у Владичином Хану, на путу Лесковац — Власотинце и за мост преко Власине у Власотинцу у суми од 27.010, т. динара, по предрачуну који је саставио г. Ј. Зрнић сам. окр. инжењер.

Стечај. Бањском Одбору Бање ковиљаче потребан је један грађевински инжењер, који је упознат са хидрологијом и машинском инсталацијом водовода и купатила.

Годишња плата одређује му се до 8000 динара без икаквих других додатака сем права повластице за њега, предвиђене бањским правилима, са којим би се закључио уговор на три године дана с правом обостраног отказа на 6 месеци.

Рок за пријаве да буде закључно до 10. фебруара ове године, који ће се упућивати начелнику округа подринског у Шапцу као председнику бањског одбора.

Конкуренти треба да буду квалификовани инжењери грађевински, који су упознати са хидрологијом и машинском исталацијом купатила и водовода Оправка моста преко посланске реке. Господин Министар Грађевина одобрио је, да се може одржати лицитација за оправку моста 6,00 м. распола, преко реке посланске на окружном путу Ђунис-Ражањ. Предрачунска сума износи 2 325,84 динара. Предрачун саставио И. Ј. Чех сам. окр. инжењер .