Srpski tehnički list

"> Р

СТРАНА 166

М. Андоновић брани члан 24, као што је у про- |

јекту и вели, да ако постоје запста какве дажбине за општину, то би онда требало рећи за коју ће се цељ употребити овај наплаћени новац н. пр. за регулацијони Фонд.

(4. Ивачковић, слаже се са г. Антићем, па би чак предложио да се на нове грађовине и пореза не плаћа и да би то требало увести у закон.

К. Јовановић, објашњује од када се општини плаћа

"и вели да је то од онога дана од када је давање лп_нија узела општина у своје руке. Па када је пре др_ жава могла да наплаћује таксе 5. дин. за молбу 0 по_ дизању зграда односно давања линије, то је онда и

општина узела да за се наплаћује тих 5 дин. поред осталих прописних по закону. — Мисли да би дакле

·_ ове таксе требале да отпадну.

В. Антић. При сваком претресању каквога законскога пројекта, ди се обично прочита у целини, про-

ЧЛАНОВИМА УДРУЖЕЊА И ПРЕТПЛАТНИЦИМА „ТЕХНИЧКОГ ЛИСТА“

Број 6

штудира па се тек онда дебатује о детаљима. Изгледа пак, да овде није тако било (вичу јесте, јесте) јер се иначе не би шиштало где је и за шта ће бити тај новац употребљен, када чл. 169 истога пројекта изриком вели да се употребљује. за регулацијони Фонд. Брани свој предлог и напомиње да онај који има кућу није сирома, а не усвоји ли се овако као што предлаже онда ће се велика већина богаташа извући, који тек Форме ради чине преправке и доправке..

Пошто се више нико није јавио за говор, стави

"се члан 24. на гласање и би усвојен као што је у

пројекту.

Чита се члан 25. 5 5

Због важности овога члана би решено да се остави за идући састанак, те да се даде прилика члановима да о њему још боље размисле. ;

Састанак закључен у 8у, сати у вече.

ЧЛАНОВИМА УДРУЖЕЊА

—————

ПРЕТПЛАТНИЦИМА „ТЕХНИЧКОГ ЛИСТА“ .

Умољавају ве вва г.г. чланови и претплатници, који нису за 1892. или 1898. годину платили своје улоге односвно претплате, да изволе то што пре учинити и повлати улоге и претплате на потпиванога.

30. Октобра, 1893. год. у Београду.

БЛАГАЈНИК ' УДРУЖЕЊА СРПСКИХ ИНЖИЊЕРА

Прог. М. Ј. АНДОНОВИЋ.