Srpski tehnički list

ме а

ХХШ Месни Скуп на дан 4. апр. 1907. год. у Београду. Председавао нредседкик г. Н. Манојловић, Присутни гљг. М. Ј. Валента, Сиљан Пејчиновић, К. Савић, Д. О. Томић, Јован Аврамовић, Мита Станковић, Милош Секулић, П. А. Димић и Божидар Јовановић.

Т

Г. Валента саопштио је, шта је све урадио и сазнао о путовима за повластице приликом екскурзија. Решено је, да се за повластице Удружење обрати дотичним дирекцијама, што је стављено у дужност г. Манојловићу да учини.

МУ

За радовне чланове Удружења примљени су гг. Божидар Јовановић, Младен Мил. Ђуровић подинжењери, Миливоје Смиљанић архитекта и Тихомир 0, "Ђурђевић инжењер.

1 Пошто је благајник Удружења преоптерећен по-

слом, то је: решено, да се благајна листа одвоји од блегајне Удружења с тим, да г. Томић и даље задржи благајну Удружења, а благајна листа да се повери г. Јовану Раденковићу, администратору листа и да му се за тај посао да награда од 20 динара месечно. Г. Раденковић радиће под контролом г. Томића, а !оимаће претплату за лист и за огласе и исплаћивати "ачуне.

ТУ. Х

Г. Манојловић саопштава писмо От Јпа. г. М. Миланковића и г. П-гт Оскара Милера директора занатског и техничког музеја у Минхену, који тражи, да Удружење посредује, да музеј добије један модел воденице Моравке. Решено је, да г. Димић пише инжењеру г. Ж. Димитријевићу и упита га, да ли би хтео израдити модел, пошто је г. Димитријевић већ раније израдио два модела, који се сада налазе на Балканској изложби у Лондону

а

По прописима чл. 57. 53. 54 и 55. свога Устава

УДРУЖЕЊЕ СРПСКИХ ИАЖЕЊЕРА И АРХИТЕКТА

држаће свој.

ХМ главни скуп на дан (0. југа 1907. године у Београду у дворници Универзитета

са овим дневним редом М

1, Избор два пословоћа.

8. Извештај управног одбора о раду за прошлу годину.

3. Извештај о друштвеној књижници.

4, Извештај о Српском Техничком Листу — органу Удружења. ·

5. Извештај благајников о имовном стању.

6. Извештај контролног одбора.

7. Давање разрешнице управном одбору.

8. Утврђење буџета за 1907/08 годину.

9. Оставка старог и избор новог управног огбора. 10. Измена Устава Удружења.

11. Питања и предлози,

Примедба. По чл. 64. Устава на годишње скупове имају приступа само они гости, који се пријаве председништву. Скуп отпочиње рад у 8 часова јутра.

22. маја 1907. год, у Београду Председник

Удружења Орп. Инжењера и Архитекта

Пословоћ, #. манојлосић.

Милоје Јовановић.

Мпановима удружења српских инжењера и архитекта,

Да управа не би одговарала сваком члану посена разна питања која су јој постављена, то се заинтересовани извештавају:

1

Мађарско-Хрватско поморско бродарско друштво даје повластицу члановима удружења у томе, што ће се при вожњи из Ријеке у Дубровник плаћати Џ класа «с правом да се употреби [ класа.

бице овим

Друштвена Управа захтева, међутим, да јој се у напред јави број учесника на овом путовању.

Потребно је дакле да се до 5. Јуна о. г. изјасне сви они чланови, који желе путовати.

П Дирекција Босанско-Херцеговачких државних железница одобрила је попуст од 50'/, за чланове удружења, а 331/в %/, за остале учеснике на екскурзији.

Дирекција тражи, да Управа изда уверење сваком члану Удружења, ш угерења им ју на име поједине особе гласити (п за сваког члока 8ородице) и мор"ту потписом председника и друшт“