Srpski tehnički list

Пју

'

_ веним жигом оеерени бити, јер су у томе смислу и стенице добиле налог. 1

Управа Удружења обратила се Министарствима Грађевина, Војном, Просвете и општини београдској с молбом да се одобри члановима удружења осуство од 5 односио 10 дана без путовања до Београда и натраг, да би исти могли участвовати на збору односно екскурзији.

Удружење је извештено од стране Мин. пена вина, да је тражено осуство одобрено за инжењере Министарства Грађевина и железничке Дирекције.

УТ Обично се захтева да свако лице лично свој пасош носи на визу дотични конзулату. Аустро-Угарски конзулат у Београду ради обично само пре подне. ХМ Инжењери Железничке Дирекције, који желе участвовати у екскурзији па имају права на бесплатан подвоз на Мађарским и Босанско-Херцеговачким железницама — треба сами да траже од дирекције срп. држ, Железница, да им ова карте набави. 31. маја 1907; год.

И у НЕ у Београду _ нжењери осталих надлештава добро ће учинити Управни одбор да понове молбу за осуство. позивајући се на корак, Удружења Срп. Инжењера који је Управа удружења већ учинила. и. Архитекта

Вести,

Зидани пролуст преко Стрмогорског потока, на окр. путу Ваљево— Бајина Башта оправиће се ове год. по предрачуну самоуправног окр. инжењера г. Л. Зисића.

Предрачунска је сума 566,30 д н.

Нов мост са два отвора од 6,00 м. распона, саградиће се на реци Рачи у селу Губеревцу на среском путу Рача—Губеревци— “Трнава. по пројекту Ж. Димитријевића в инжињера. ·

Предрачунска је сума 2290,61 дин.

Стари дрвени мост преко Кузрошнице код Загорице, на путу Белосавци—Загорници— Топола, по пројекту г. П. Ивковића в.инжињера.

[Гредрачунска је сума 1118,66 дин.

Нов полустални пропуст од 4,00 м. раепона саградиће се ове године преко потока „Мучи баба“ на путу Трнава

по пројекту окр. инжењера г. Н. Вељковића. Предрачунска је сума 1747,69 дин. Грађење дрвене ограде код МКриве Ћуприје, на цариградском путу између јагодине и Багрдана извршиће се ове год. по предрачуну г. Ир Боди инспектора.

Рача,

Предрачунска је сума 326,64 дин.

Неправна. У прошломе 21. броју Срп. Техн. Листа а,у чланку „Лицитација за пругу Крушевац Ужице“ у

последњем реду, грешком слагача изашло је „противно,

начелима националне политике“ а треба противно начелима рационалне економне политике.“

Исто тако на корицама у огласу „лицитација“ за граћење зграде за начелство, првостепени суд и канцеларије среза ПИ у Прокупљу, у последњем ставу стоји:

оправиће се ове год, |

Бр. 603. из канцеларије окр. одбора округа топ-, личког 6. маја 1907. г. у Смедереву а тзеба у Прокупљу, као што јо то изашло у општим лицитацијама. - ; Ур.

Нове грађевине у Београду

Управа града Београда одобрила је, да се по прегледаним плановима може дозволити подизање нових грађевина:

Персиди Несторовић у Његушевој ул. бр. 22 Трандафилу Лазаридесу у Цар Урошевој бр. 24. Сави Милосављевићу у Зориној ул. бр. 65.

4. Магдалени Матић у Шумадијској бр. 11.

5. Андцри Цветковићу на углу Стишке и Хаџи Ђерине.

6. Сиљану Пејчиновићу у Светогорској ул. бр. 2:

7. Нестору Манојловићу у Ресавској бр. 69.

8. Јови Ђермановићу у улици Деспота Ђурђа број - 19.

9. Марку Лазаревићу у Крунској ул. бр. 21.

Нов намени провуст од 4,00 м. распона саградиће се ове године по пројекту окр. инжењере г. Ст. Маринковића,- преко потока Добрци у селу Темска, на путу Пирот — Књажевац.

Предрачунска сума 9844, 56 динара.

о

Грађење каменог пропуста преко Љутенца у Лелићима, на. путу Ваљево—]Ј. Гора—Ужице уступљено је Николи Матићу из Богатића за 4357 дин. ниже од предрачунске суме за 155,08 дин. или 3,44%/..

Власник за Удружење Орп. Инжењера и Архитекта Мих. Ј. Валента инспектор железничке диреклије. Одтоворни уредник: Нестор Манојловић, начелник Минист, Финансија у пензији. Ресавска ул. бр. 69. Штампарија К. Грегорића и Друга — Београд. Узун-Миркова 4.