Srpski tehnički list

БРОЈ 27.

У Београду 8. Јула 1907. год.

год. ХУПТ

це =

СРПСНИ

ТЕХНИЧНИ ЛИСТ

ОРГАН УДРУЖЕЊА СРПСКИХ ИНЖЕЊЕРА И АРХИТЕНТА. Е.

Рад Удружења Српсних Инжењера и Архитента.

ЗАПИСНИК

О раду ХУП. главног скупа Удружења Срп Инжењера и Архитекта. држаног 10-ог Јуна 1907 у сали Универзитета у Београду.

(наставак)

Турудић; — остаје при томе да се не може бирати цела управа према измени статута, који су штампани у Српском Техничком Листу.

Кирило Савић; — тражи објашњење о измени статута, јер је иначе ланске године управа изабрана неправилно. Објашњава узроке оставке, који леже у унутарњем раду управе. Треба да дођу свежи људи, који би настав ли рад у Удружењу и у Ласту.

Напомиње да редакциони одбор има неприлика, да би се то бранило треба да се уклони управни одбор, да дођу други људи. Ако је ова управа грешила, да друга не греши. Управа је ослабљена одласком своја 4 члана а има чланова у Удружењу који не желе да остане ова управа.

Милутин Божић; — напомиње дао делимичном попуњавању управе не може бити говора, јер главни скуп бира целу управу.

Патање је само у томе, да ли да се уважи оставка или не. Напомиње, да су сви задовољни са управом а нарочито истиче, да је један члан, који је до сада викао на све управе, задовољан са радом данашње управе, што значи да је управа добро радила. |

Влајко Поповић; — мисли да треба бирати нову управу, јер ова неће да ради. Напомиње само то, да један члан управе иде код министра интервујише га и о томе пише у Штампи, а управа после тога, иде код министра и тражи обавештења, место да пита свога члана управе који је ту ствар поденуо. Не слаже се са таким радом управе, где поједичи чланови раде на своју руку.

=

Тупудић; — остаје присвоме мишљењу да се управа према измени статута, који су штампани у Српском Техничком Листу, може само попуњавати.

Миливоје Смиљанић; — види да је већина чланова задовољна са радом управе.

Управа је поднела оставку, предлаже да се уважи оставка, па ако збор жели да управа остане'и даље, он ће је опет изабрати и дати поверење.

Душан Томић; — поводом измене статута изјављује, да су измене предложене и штампане, али нису усвојене јер на збору није било 2љ чланова што се тражи по ста-

тутима. К. Савић; — тражи да се у интересу Удружења уважи оставка. Турудић; — предлаже да се изаберу

они чланови, који на прошлом скупу нису изабрани а које је управа сама попунила, Вуловић; — констатује да цео скуп осем г. Турудића тврди да измене статута нису примљене. Слаже се са предлогом г. Смиљанића. Турудић; — пита шта да се ради ако се доцније докаже да су измене примљене. Председник; — моли збор да прими оставку и ставља на гласање оставку управног одбора.

Збор прима оставку. Турудић; — тражи поименично гласање. Председнин; одговара да је са великом

већином гласова примљена оставка ГТредседник; — прелази на избор управног одбора, моли скуп да изабере 3 бројача гласова. — Збор бира г.г. Ацу Милинковића Петра Караџића и Душана Божића

"