Srpski tehnički list

БРОЈ 32.

У Београду 12. Августа 1907. год.

ХУШ, ГОД.

а = ==)

СРПСОНИ

ТЕХНИЧЋИ ЛИС

ОРГАН УДРУЖЕЊА СРПСКИХ ИНЖЕЊЕРА И АРХИТЕНТА.

По решењу Управног Одбора Удружења Срп. Инжењера и Архитекта а на основи

чл. 57. и 58. Устава

У" УДРУНЕЊЕ СРП. ИНЊНЕЊЕРА и АРХИТЕНТА

одржаће на дан 9-ог септембра текуће године

ВАНРЕДАНГЛАВНИ СКУП

са дневним редом:

ИЗМЕНА УСТАВА УДРУЖЕЊА,

Скуп ће се одржати у дворници Универзитета у 8 и по часова пре подне и на њему ће се решавати са онолико присутних чланова колико их буде дошло.

Авуста 1707. год. у Београду.

УПРАВНИ ОДБОР.

Члаковима Удружења Сриских Мижењера пи Лрхштекта.

Заказани ванредни главни скуп — као што се дало предвидети —- није се могао одржати на дан 6-ог августа ове 1907. године пошто је за решавање, према данашњем Уставу Удружења, било потребно да на збору буде присутно најмање У редовних чланова. С тога је Управни Одбор Удружења решио, да се на дан 9-ог септембра тек. године поново сазове ванредни главни скуп, на коме ће се према Уставу решавати са онолико чланова, колико их буде дошло. Међутим, како је измена Устава од велике

важности за успех рада нашег Удружења,

Управни Одбор би желео да тога дана види на окупу у Београду што већи број чланова Удружена.

Ну поред тога у продужењу главног скупа одржаће се истога дана и редовни месни састанак Удружења, на коме ће се још једаред изнети на претрес од стране Удру-

жена „израђени пројекат „Закона о уређењу Министарства Грађевина,“ заједно са мишљењима гојединих грађевинских одељења из унутрашњости.

Како је Господин Министар Грађевина изразио жељу да му се поменути пројекат што пре врати како би га могао проучити и упутити на мишљење Државном Савету, потребно је, да се овај законски пројекат сврши најдаље до половине септембра тек. године.

Управни Одбор сматра, да није потребно доказивати од колике је важности, да законски пројекат о уређењу Министарства Грађевина буде израђен што потпуније како би што боље могао одговорити интересима техничке струке у Србији, и с тога се нада, да ћеин због овога важног питања ванредни скуп посетити што већи број чланова како из Београда тако и из унутрашњости.