Srpski tehnički list

- 214 —

Вести.

Исправка и допуна. У карти Честобродичких траса, која је приложена 21. бр.нашега листа од 95 маја 1908 год. а у таблици објашњења погрешком цртача изашло је „Јован Јурачек“ мосто ,Јован Јирачек“ сем тога у истој таблици изовгма су и слодећа, објашњења. ознака: = 0==0==0=- Мрка траса 1898, Миша Марковић. = = — — =—-'ЊЖута траса 1903. Коста "Живковић. ои иннХ === Х == Зелена трава 1905. Јован Јирачек. Црна траса 1906 Владимир Бабовић. И =. — — --— црвена траса 1907. Огњан Кузмановић.

Моле ев читаоци, да овчм сами допуне карту.

Ове омашке десиле ву се само стога, што уредништво није добило цртеж на коректуру. а било је принуђено да га прими, јер је лист био већ одштампан и само се чекало на слику (и ако је дата у рад месец дана раније) па да св пошаље читлоцима. "Због овога је прошли број задоципо.

Уредништво

Лачне веети.

Указом Њ. В. Краља од, 24' маја ове год, ува жена је оставка г. Боривоју О, Аранђоловићу инжењеру треће класе железничке Дирекције ~ постављени су у Дирекцији Срп. Држ. Железница:

За подинжењери прве кал. Гг. дипломирани машински инжењер и друга кл. г. Димитрије Атапацковић дипломирани тех-

Бориво о Ђурпчић за подипжењера

ничар.

Нови срески путови Указом Њ. В Краља од 17 маја ове год. оглашен је за срески, пут од суднице општине Пчеличке до везе са окр потем Крагујевац— Крушевац ниже Г. Сабапте.

Указом Њ. В. Крплља од 24 маја ове год. оглалашен је за срески, пут који ће се саградити од места Врањаче на окр. путу Ваљево — Рогачица кроз села Сандаљ, Пакље, Стубои Брезовице до састава са истим окр. путем под Дебелим бр лом“

Указом Њ. В. Краља од 8. маја ове год. оглалшен је за срески, пут који ће се саградити од Пирота косом Шумије, преко Нишора и Ореовицо до везе са окр, путем Пирот — Књажевац код села Темске.

Надзорник радова За грађење петролеумских резерпоара потребат је надзорник радова. Тражи се етручност за извршење бетонских радова. Са понудама обратити се предузимачу тога посла на адресу Јово! Рорејка СлуП Јпсетецт. Видарез! Блвсзепу ша. 1!

Стечај Упрага државних монопола намерна је да на своме плацу у парку Министарства Фипансија или

на углу Кнез Милошеве и Немањине улице подигне нову грађевину за своје канцеларије, благајне, продавнице и радионице за израду хартија од вредности.

Да би се добило што боље решење за ову грађевину која треба у свему да одговара захтевима поменуте установе, као и пропивима технике, Управа Државних Монопола решила је: да потребне јој нацрте добије путем јавне утакмице, на којој могу учествовата сви архитекти Оловени“

Награде за скице има три

Г награда изнови 7000 дин.

П с! и 4000,

Па т 3000 ,

Детаљан стечај објављен је у бр. Новина од 24. маја ове год.

Полустални пропуст на Зеленом Виру на државном путу Ниш — Прокупље оправиће се ове год. по пројекту окр.инжењера г. Д. Милићевића.

Предрачунска је сума 11!16,72 дин.

Дрвени мост преко Моравице у Соко Бањи и пропуве испод овога моста на окр, путу Алексинац – Соко Бања == Књаж-вац, оправиће се ове год. по пројекту окр. инжењера г. Д. Трпковића.

Предпатунска је сумл 1675,71 дин.

Камени пропуст од 2.60м. распона. саградиће се овв год. по пројекту инспектора г. Н. Поповића преко потока Коларца на окр. путу Јагодина — Крушенад.

Предрачунска је сума 692:,17 дин.

Пропуст од 1. м. отвора саградиће се ове годице преко Дубоког потока на среском путу Караула — Гуча, по пројекту г. г. 8. М Павловића в. инжоњ. и М. Аћимовића п. инжењера.

ЏПредрачучекл је сума 8964,77, дин.

Дрвени мост од 10. м. отвора саградиће се ове год. на Дубоком потоку у селу Дубока на среском путу Глоговац — Војска, по пројекту инспектора г. Н. Поповића.

Предрачунска је сума 2681,03 дин.

116 Српских

Од господе претплатника име претплате за лист. и то:

из Београда примили смо на

по 2), дин. за целу 1905. год. од г. Андрејевића и комп. банкара и Друштва „Србија,“ по 10. дин. од гл. И. Бајлони индустр., ЈБ. Крсмановића трг. Ди. рекције Срп. Држ. Железница, Браћа Ђорђевић трг. Ђ. Трифуновића индуст., и Косте Живковића предузимача.

В : еник за Удружење Срп. ПИнжењера и Архитекта Нестор Манојловић, начолник Минист, Финннсија у пенз. дуоторви уредник: Дразољуб Мирковић инжењер, управник београдског водовода, Макензијева 4. уутампаоија КО Говгорићаи и дДруга— Београд. Узуп Миркова 4.