Srpski tehnički list

— 352 —

СТЕЧАЈИ. 1

На основи решења Одбора општинског од 12. новембра 1910. год. Суд београдске општине расписује поновни стечај за шефа катастарског одсека и позива све оне, који желе компетовати на ово место, да своје пријаве са назначењем услова у погледу плате и осталог, поднесу Суду општине београдске најдаље до 15. децембра ове г0д.

Уз пријаву треба поднети и документе о свршеној школи и досадањем раду.

П.

Београдска општина решила је, да на чело свих својих техничких одељења постави једног директора.

Тога ради суд општински расписује конкурс и позива сва она стручна лица, која би хтела компетовати на ово, место да најдаље до 10. децембра тек. год. поднесу своје пријаве, у којима ће изложити услове односно плате и осталог, а исто тако и документе којима доказују своју спрему.

Конкуренти, поред свршеног техничког факултета, треба да су радили са успехом на уређењу какве веће вароши и да су са овом врстом послова свестрано и потпуно упознати.

Конкуренти могу бити и страни поданици.

Између изабраног и општине закључиће се уговор, најмање за три године, а у уговору пејее детаљно предвидети права и дужности уговорних страна.

Ближа обавештења могу се добити код председника општине.

Члановима Удружења.

На овогодишњем Главном Скупу донета је одлука да се као пуноправни чланови Удружења, који се могу користити свима повластицама, сматрају само они чланови, који су измирили своје чланске улоге. Тога ради установиће се и нарочите чланске карте које ће се издавати само члановима, који су испунили све обавезе према Удружењу. Исто тако до краја ове године примениће се у свему одредба устава, према којој се губи право на чланство ако се у току од две године не плате редовни члански улози.

Саопштавајући горње одлуке скупа г. г. члановима, Управни Одбор их позива да

најдаље до Т-ог јануара 191. год. измире све дугујуће чланске улоге, као и улог за [. полгође текуће године. Улози се могу слати благајнику или ма коме члану Управног Одбора. У унутрашњости могу се улози од сада плаћати и повереницима Српског Техничког Листа преко којих ће се слати и дефинитивне признанице.

15-ог новембра 1910. г. Београд Благајник инжењер Душан Божић В. Караџића ул. бр. 1.

Прилози фонду за дом Удружења. Г. Петар Бојић в. инжењер Мин, Грађевина поклонио је фонду за Дом десет динара а г. Никола Њурић инж. Жел. Дирекције седамдесет и пет динара, које би им се суме имале вратити као преостале са овогодишњег излета у Цариград.

Нека је срдачна хвала г. г. Бојићу и Њурићу на овим прилозима.

Обавештење.

Као што је раније објављено, са излета у Цариград претекла је извесна сума новаца, тако да би се сваком излетнику имала вратити сума од петнајест (15) динара. (Раније грешком изашло 15,80. дин.) Како још неколицина од г. г. излетника нису изјавили шта ће се радити са тим новцем, да ли да се задржи на име чланског улога, или да им се

врати, то се умољавају да то учине најдаље

"до 1-ог јануара идуће године, како би се мо-

гао учинити распоред са тим новцем. Управа.

и = = > = а

Претплатницима Српеког Техничког Листа.

Концем идућег месеца завршује се и | полгође ове год. а многи претплатници нису измирили ни свој дуг за ! полгође тек год. а има их који нам дугују и за две па и три год. С тога, да таквим својим претплатницима неби обуставили лист, уредништво их моли, да дугујућу претплату што пре положе нашим повереницима или пошаљу благајнику листа г. Јовану Ђ. Раденковићу писару Ми-

нистарства Грађевина. Уредништво

Власник за Удруж. Срп. Инжењ. и Архитекта Влад. П. Митровић ванр. професор Универзитета Одговорни уредник Јефта Т. Стефановић редовни професор Универзитета Штампарија К. Грегорића и Друга — Београд