Srpski tehnički list

— 164 —

значај Удружења. Чланови нашега Удружења у оба случаја били су чланови оцењивачког суда. |

На позив Господина Министра Просвете и Црквених Послова, Управни је Одбор такође одредио једнога члана Удружења за члана оцењивачког суда за оцену типских пројеката за основне школе који су пројекти опет добивени јавном утакмицом.

Српска Књижевна Задруга, као најпозванија' покренула је питаље о прослави о стогодишњици „од Доситијеве смрти и подизању Народног Дома

и позвала сва културна просветна друштва, да участвују у томе. Управни Одбор одредио је двоји- |

цу својих делегата, који су заједнички са осталима радили на томе послу, али, и ако је било више састанака и споразумевања, ипак се до данас није дошло ни до каквог дефинитивног споразума. Управни Одбор Удружења предложио је чла-

новима преко Српског Тпхничког Листа да се ове године иде у екскурзију једном од следећих праваца : |

перају Београд — Фијума — Анкона — Рим и натраг.

2) Београд — Фијума — Свети Петар — Венеција — Турин и натраг,

3) Београд — Фијума — Венеција –—- Турин Рим — Анкона — Фијума — Београд, и

4) Београд — Беч — Берлин и натраг.

Већина чланова Удружења изјаснили су се за правац, под 3) те ће се према томе ове године ићи у екскурзију у Рим и Турин.

По ранијој одлуди једнога меснога скупа уписан је, из добровољних прилогл наших чланова, пок. Никола И. Стаменковић за члана оснивача Дома нашега Удружења са улогом ол 200.—динара и за члана добротвора Техничког Друштва на Универзитету са улогом од 120.— динара.

“ У току ове године приновило се 12 редовних и 3 ванредна члана те Удружење сада броји ре-

довних 200 ванредних 4, помажућих 9, добротвора |

1, утемељача 14, и почасних 6 свега 234 члана.

Најзад Управа и ове године има да забележи велики губитак који је Удружење снашао смрћу редовног члана Аце О. Милинковића и осниваоца и бившег председиика Удружења Михивоја Јосимовића. Нека им је лака земља и светао помен међу нама !

По чл. 32. Устава ове године иступа из упраподпредседник г. Влада П. Митровић, и чланови управе: г. г. Јефта Стефановић, Павао Димић и » „Душан Божић. А по чл. Устава нашег Удружења

шрестаје и мандат надзорноме одбору те сада скуп » треба да. изабере и три члана надзорног одаора. На завршетку извештаја Управни Одбор за-

хваљује свима члановима и пријатељима Удружења који су га у раду помагали,

секретар, Нешко М, Смиљанић. с. р. | Предзедник Удружења Српских Инжењера и Архитекта | К. Д. Главинић с. р. Подпредсндник, Влад. 17. Митровић с. р. | Чланови Управног Одбора | Јефта Стефановић с. р. Јован Андрејевић с, р. Павао А. Димић с, р. Дутан Божић с, р. „Драг. Маслаћ с. р. Бранко Таназевић с. р.

на

Б ИЗВЕШТАЈ 0 „Српском Техничком Листу“ Жжења Српских Инжењера И

органу Удру-

Аркотекта.

Редакциони 'огбор „Техничког Листа“ имао би ове године да понови све оно шт) је речено у извештају за прошлу годину. Па пошто је то друГовима све добро познато, одбор сматра да ће одГоворити својој дужности ако учини само неколике бројне напомене које се тичу претплате и штампа. ња листа. Одбор се нада да ће скуп знати шта ваља урадити па ди лист буде онакав како га скуп жели и замишља.

У [ половини прошле 1910. год. лист је приМало 628 претплатника чланова Удружења и лица која су лист примали бесплатно или у замену за своја издања. У току П полгођа :910 год. и за 4 месеца ове год, одустало је 54 а приновило се 49 тако да сада лист примају 618 претплатника, чланова Удружења и т. д.

Лист се штампа у 750 примерака.

У пр. 1910 год. излат је стр. додатак за 1909 годицу,

Буџстом предвиђени приходи нису се ни ове Године могли прикупити и поред свега уложенога труда и заузимања Редакц. Одбора повереника и | благ. С. Т. л.

Тако и данас имамо на дугу за:

1910. 2850 динара | 1909 г. 1460 |. , | 1906 г. 00»

а Свега 5010 дин. до ], јан ШОДИУ та Тачни преглед примања и издавања С,Т.лЛ. Види се из приложених биланса за ПУТ те.

Најзад редакционом одбору, част је поднети главноме скупу на одобрење и предлог буџета Српског Техничког Листа за 1911 год.

маја 1911. год. Београд Ипанови редакционог Одбора, | Влад. П. Митровић, Ј. 7, Стефановић, П. А. Димић, Драг. Маслаћ, Душан Божић,

| Благајник Српског Техничког Листа | Јован Ђ. Раденковић