Starmali

132

Изишао је први из штампе ОРАО ВЕЈНШИ ИЛУОТРОВЛПИ КАЛЕНДАР за год. 1879. Садржај је овоме календару најбогатији, јер мимо добро уређеп календарски део доиоси у своме забавноме и поучноме деду 20 разних чдаиака од нризнатих српских књижевника а уз то 39 уметнипки израђенпх слика од којих су 34 слике са свим нове инти су исте до сада игде угледале света у српским листовима, него су израђоие за „Орла" у најбољим страним радионицама, Календар износи 11 табака највећег формата на углађеној артији а стоји само 50. новч, за Србију I динар. На 10 и винге у нас поручених комада за готово или пошт. поузећем рабатујемо 30°'<> Уз „Орла" нреноручујемо

ВИНОГРАДАР и ВИНАР у Иетроварадину (Срему) препоручује најјефтинијом ценом своја НА 11 ИЗЛОЖАБА "Шц 15 пута одликована властита Г)вла, шиљер и црна нина, даље сво.је пропзводе ракија комовице и шљивовице из разних година, још ко томе оииљену Сремску ОЛАТКУ АОТАЛ-СЛАЧИЦУ и п о њему произведене изврсне СУЏУКЕ као и капљанг и митрополитски (српски) 1) Е Р М Е Т.

II

МАЛИ КАЛЕНДАР СА СЛИКАМА који стоји 20 новч. или 2 гроша. Ко поручи за готов новац или пошт. поузећем у нас бар 25 ком. томе рачунамо 12 новч. комад. Главна комисија за Србију: Књижара В. Валожића V Београду. А.

РЕД ИЛОВНДБЕ ИУТНПЧКИХ ПАРОБРОДА. Од I. новембра. Доле путује путнпчка лађа понедељником, средом н суботом у 3 сахата после подне. (Средом и суботом иде до Оршаве и има свезу и са Тителом). Горе иде лађа уторником, четвртком и суботом у пола пет сахата после подне. Од 1. новембра почињући приетаје путнички „ пароброд и код Каменнце, где је нова станнца У п. 13ДУ, отворена.

Радионица мушког одеда АДОЛФА ФРАНКЛД

у Н. Саду ,.к о д Е н г л е з а", на главној пијаци у кући „^Хатиде Српеке - ' ор. 42 црепоручује за јесељу и зимеку сезону сваке вроте најлеише израђенпх мушких хаљина за чудо је<1'Тином ценом (а да би избегли случајне промене у пмену, ваља споменути само: Франкл.) п — г —дгпг ■ТЖ Нарочито ее препоручује: | шј па господу горње хаљине (капуте) од 10 Фор. на више | ЖК као и омиљене такозване Менчикове „ 15 „ „ „ | -, ад јесењих поуком преобука — — „ 16 „ „ „ „ чакшира (панталона) — — „ о „ „ „ „ прслука — — — — „ 3 п » » врло елегантних шлофрока — — „ 12 „ Осим тога може се добити у свако доба у највећем пзбору до најфиније израђених мушких хаљина сваке величине и разноврснога помоднога и елегантнога кроја. Шпеццјалитети у штофовима за нанталоне. — Велико стовариште најфинијих штофова домаћег и страног фабриката. Једина продчвница за Иови Сад и околину сваке врсте, правих, оригиналних, американских ШИВАћИХ МАШИНА за ПОРОДИЦЕ и РУКОДЕЛЦЕ по Фабричној цени, са поуком безплатном, уз годишау гаранцију, и на месечну одплату. Радионица за репаратуре, брзо, тачно и јеФтино. — Стовариште сваке врсте конаца, енгл. Перки-Игала, зејтина у Флашама, као и свију делова шиваћих машина. Све то и једино само код АДОЛФА ФРАИКЛА у Н. Саду, главн. пијаци бр. 42 „код Енглеза."

Штампарија А. ТГајеника у Новол Саду 1878. год.