Starmali

72

..стармали" број 9. за 18(9.

НАШИМ ЧИТАОЦИМА!

— Драги читаоци! А знате ли ви, какав је сутра важан дан? — Знамо, како неби знали: та сутра је ускрс! — Добро, добро, ал' шта је још сутра? — Збиља, та сутра је први април! — Е, ал' још нешто је сутра. Шта нам започиње сутрашњим даном? — Немој ни спомињати, та сутра почпње друга рата од порције! — Немојте о тако немилим стварима да говорите. Оутра је, господо моја, и с тога важан дан, што сутра 1. априла ове год. почиње: нова четврт „Стармалои." Уверени смо да ће се томе сваки наш претплатник од срца радовати и да ће весело отићи на пошту и отправити нам предплату на ову наступајућу другу нетврт, јер „Стармали" је лист, који никоме зла не жели, него иде на то, да сваког развесели и насмеје. Претплатна је цена на четврт године 1 фор. а. вр. за Аустро-угарску; за Србију 13 гроша. Претплата се шаље штампарији А. Пајевића у Нови Сад, а из Србије г. Змај-Јовану Јовановићу у Београду.

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ на „ГЛДС ЦРНОГОРЦ&". Крајем овога мјесеца истиче претплата многијем нашијем претплатнидима, као и свјема онима. којима се дуговало за лист од г. 1877. С тога позивамо учтиво и њих и сваког другог, који би хтио наш лист држати почетком мјесеца априла, да се за рана пожуре с пошиљањем претплате, да им не би који број листа изостао. Цијена је „Гласу Црногорца" за ЦРНУ ГОРУ и АУСТРО-УГАРСКУ (и за БОСНУ и ХЕРЦЕГОВИНУ): На годину 6 фор. а вр. На по године 3 „ „ „ На три мјесеца 1 „ 50 н. За све друге земље у Јевропи и Америци: На годину 20 франака. На по године 10 „ На три мјесеца 5 „ Претплатници и.з Аустро-Угарске (и Боснес Херцеговином) нека шаљу своју претплату поштанском упутницомнаг. Петра Рамадановића у К о т о р. А претплатници с другијех страна нека шаљу својупретплату у плаћеном писму на „Управу „Гласа Црногорца Цетиње". Цетиње, 1. Нарта 1879. управа ГЛАСА ЦРНОГОРЦА.

НОВА КЊИГА.

шввжмж

РОМАН ИВАНА ТУРГЕЊЕВА Прввод П. ТодоровићА I. и II. св. Цена обема свескама 1 фор. 40 новч. Наручује се у Штампарији А. Пајевића у Н. Саду.

11 1 I 1 131?I I ПЕСМЕ ЗА НАРОД спевао СВЕТОЛИК ЛАЗАРЕВИћ. = СВЕСКА ДРУГА. = САДРЖАЈ: Српство. — Српска вила. — Српски својевољци у логору на Дрини 1876. г. — Срби полазе у бој.— Бој на Шуматовцу.— ђенерал Чернајев.— Освојење града Ниша. — Пуковник ђуро Хорватовић. — Спомен погинулим јунацима за ослобођење и независност српску 1876—1877. — На дан проглашења независности Србије Уз књигу иде лик кнеза Милана. Цена је књизи само 10 новч. Ко наручи више комада добија по 7'/2 новч. комад. Наруџбине ваља упућивати: ШТАМПАРИЈИ А. ПАЈЕВИћА у Нови Сад. ~~ ш иднк" ПУТНИЧКИХ ПАРОБРОДА. од 4. (16. марта) почињуЋи до даље наредбе: Из Новога Сада у Земун понедељником ут.>рником, средом, петком и суботом у пола 5 сахата по подне. Из Новога Сада у Тител, средом и суботом у п">ла 5 сахата по подне. Из Новога Сада у Оршаву понедељником, средом и субогом у пола 5 сахата по њдае. Из Новога Сада у Пешту, понедељником, средом, четвртком, петком исуботом у »ола 11 сахата пре подне. У Новоме Саду 4. (16.) марта 1879. Отправништво.

За уредништво одговара А. П ајевив..

Ш тампарија А. пајевића у Новом С аду 1879.