Starmali

„Стармали" излази 10. 20 и иоследњег ИЗДЛЊЕ ШТАМПАРИ.ЈЕ А. ПАЈЕВИВА. Нисма и све што се тиче уредништва, нека дана у сваком месецу. Годишња цена ^ ф ., Ј —се шиље на адресу Др. Илије ОгњановиКа у Нопогодишња 2 ф ., на 3 месеца 3. ф . За Србију, . НоБОМе Саду 20. Лвгуота 1830. : вом Саду. Иретпдату пак и огласе, ваља слати ИрнуГору. и друге крајсве иа целу годину ЗО на штампарију А. ПајевиНа у Иови Сад. гр., на по год. 25 гр. на 3 месеца 13 гр. чар. ГОДИНА ТРЕЋ А Цена је огласима 5 новч. од једне врсте.

На човека бацају се Различне замерке, Ипак човек није зверка. Као друге зверке. Недокучно — загонетни Стари су и млади, Ево нешто да наведем Тек примера ради: Не можеш га ни прегледат' Ода свију страна; Он је као у облаку Диму од дувана. У висину куле зида, А кад то отаља, Он у њима не станује, По блату се ваља. Један уме да гладује По четр'ест дана, Други смота за по сата Најдебљег пурана. Један с богом тако с' позна Да га портретира, Други вели: нема бога, Он не егзистира!

Нешто — не баш вешто Д ЗИ Једни, мудри, пророкују Шта ће бит' на свету А други су тако луди Да им веру.једу.

Човек има срца, душе, Да му с' анђо диви, Има, има, ал он уме И без тог да живиЧовек уме да помогне Свом брату ваљаном, Али уме и да копа Раку себи самом. Човекова мека душа Има дивних снова Зида зграде за болнице Дрвених крстова, А да ове установе И практично вреде, Иста душа иста глава Измишља торпеде. Што је уско то рашири, А широко сузи, Човек уме да полети, Уме и да пузи.