Starmali

„отармали* број 27. за 1880.

215

Све јо знала, све је знала, — Ја не могох ништа стећи. Већ ми беше здраво криво, Што каштиге тако губим, Напослетку ја јој рекох Да ми склања: „ја те љубии!" Све је до сад лепо знала Само ово не хте знати, И за ото, — само зато, Морала ми пољуб дати.

На прагу последње четврти, Жинор-Лаци о Стармалом.

Чујте Раци, шта вам каже Лаци! Чувајте ваша новци. ХЈеги Мгопу! Какво „Стармали"? Чувајте ваша новци, треба ће нама за зидање булевара у Будапешта. Оно „Стармали" иште 1 Фор. за последњи неђед од новина; ал' ви њему не веруј, то неће бит носледњи четврт, јер кад тај нрође, он опет иштеш 1 ф . и кажеш: сад опет дај пињази! А ја сам чула, агеТзаШ, да „Стармали" сад тек хоћеш да псујеш оно наше Мађарембер, што бежиш из вармеђа са сиротињско новци из касе, што правиш велика порција и зидаш мађарски з/лпћах. Чувај Раци твоје новци, па ћеш нама даш, а ако баш мораш читаш новина, а ти пошљи новци на оно „Мађарорсаг" и „Болонд ишток", па ахег1; немој сад више да платиш за „Стармало"! Он сад тек оћеш да пркосиш оно Мађаремберу. (Бидимо да смо насели са Жинор-Лациком, што смо га пуштали у „Стармали*. Он је ето опазио да је „Стармали" сад тек спремио наџаке и буздоване,

да удара све што стоји на путу нашем напредовању, те ето на сва уста одговара свет од претплате н а ову последњу четврт, која стаје 1 Фор. а. вр. У нади, да нису сви то одговарање чули, обраћамо се на пошт. публику нашу, да ипак изволи нослати претплату, а ми ћемо већ знати, шта ћемо с наџаком и буздованом радити. Уредништво).

Питалице. 1. Ко купује ствари, које му не требају. Онај ко купује сено и зоб, јер њему не требају. 2. Кад ће бити готова новосадска жељезничка ћуприја ? Кад се последњи клин удари.

3. Које прасе не грокће? Попино нрасе (трава).

4. Која лепа девојка није заљубљена, и ште нема осећаја? Лепа Ката (цвет).

у оп-

о \о © Р* 8 М 3 !=-| Рч оЗ Н

© м а к о ф И О СЗ Рн \о о Ен Н О 83 М ф о СЈ 8

53 =2^ Н О

За уредништво одговара А. Пајевић. Главни сарадник Абуказем.

ШВВРГ Још се могу добити сви бројеви „Стармалог" од почетка до данас.