Starmali

"х и« ол л (Ј ОХЈ ф

11

Књижевнж огласи. Но о р п Ји А> Ји аа

<4

"Чика Товин лист доноси у своме деветом броју ове чланке: 1. Чупоглавац из кутије (песма са сликом) од Чика Јове. 2. Сирома богаташ, прииоветка за већ.у децу (наставак). 3. Душманов савет, и Строгост према себи. Натписи од X. 4. Дечији крстоносни поход. 5. Ластина клетва, песма од Стеве Чутурила. 6. Овејана зрнца (са сликом). 7. Права водена боа (са сликом). 8. Дете и жаба (песма са сликом). 9. Братац и сестрица, Приповетка за ваљану децу, од Чика Светозара. 10. Српске народне питалице (са сликом). 11. Изерен споменик, оптичка чудноватост (са две слике) од Чика Јове. 12. Календар. 13. Молитве мале наше Данице (са сликом) прибележила Велинка. 14. Путникова песма. Прерађено од Мите Поповића. 15. Кад већ мора бити, како је боље, од X. 16. Даштања. 17. Коњички скок. 18. Ребус. 19. Решен>е загонетке. 20. Решење ребуса. 21. Чика Јовина пошта. 22. Читаоцима „Невена" чика Јовиног листа. Цена 1е ,,Невену" за Аустро-Угарску на читаву гсдину 4 Фор. на пола године 2 Фор.; за Србију, Дрну Гору и остале крајеве 10 динара или 5 Фор. у банкама на читаву годину односно 5 динара или 2 Фор. 50 новч. на пола године. Претплату ваља слати: Из Србије књижари В. Валожића у Београду. Из Аустро- Угарске и осталих крајева накладној штампарији А. Пајавића у Нови Сад. Наклада ,,БЕВЕНА."

Тоггх се може добити

„ОРАО"

ВЕЛИКИ ИЛУСТРОВАНИ КАЛЕНДАР ЗЛ 1881. ГОД. Цена 50 новчића или I динар. Наручбине из Србије ваља упућивати књижари В. Валожића у Београду, из осталих крајева подписатој штампарији. Ео наручи за готов новац или на распродају у више примерака ових калепдара добија према количини наручбине највећи рабат. Накладна штампарија А. Пајевића у Нолом Саду.

НАРОДНИ ЛЕЧНИК Др. ЗхЛГила-иа, Тованови-ћа (четири свесне 16 табана уједно) укоричен у лепе тврде корице може се добити за I фор. Ко наручи на више добије комад по 75 НОВЧ. Наручбине ваља упућивати : Накладној штампарији А. Пајевића у Новоме Саду.

ЕКОНОМСКИ 1ИСТ „ПРИВРЕДА" излази сваког 1-вог и 15-ог дана у месецу, на Формату највеће 8-не читав табак, а цена му је за АустроУгарску 80 новч. за 3 месеца, 1 Фор. за 4 месеца, 1 Фор. 50 новч. на пола године; за Србију и друге кра;еве пак стоји лист 9 динара за целу годину или 3 динара на 4 месеца. На овоме листу раде стално припознати књижевници и отлични стручњаци наши: Г. Игњат В. Бурјан главни надзорник српских народних црквених добара као уредник за све пољско-привредне струке; г. проФесор Јован Живановић, као уредник за пчеларство | г. др. ђорђе Натошевић као главни сарадник за воћарство ; г. Стеван Симоновић, културни сав^тник као главни сарадник за ВИНОГрадарСТВО г. Јован К. Борјаковић управитељ „Геданке" као главни сарадник за вртарСТВО. Све што се тиче уређивања листа шиље се на адресу проФ. Јована Живановића у Срем. Карловце. Претплата и све што се тиче администрације листа шаље се потписаној накладној штампарији. Умољавамо поједине родољубе, народне свештенике и учитеље да препоруче лист и да купе претплату. За труд њихов уступамо им уз захвалност нашу 10»/ о од претплате. Накладна штампарија А. Пајеви&а у Новоме Саду. РЕД ПЛОВИДБЕ ПУТНИЧКИХ ПАРОБРОДА. Од 30. (18. новембра) 1880 до даље наредбе. Нови Сад-Земун : понедељником и суботом у чД сат п. п. Нови Сад-Оршава: понедељником и четвртком у »Д сат по подне. Нови Сад-Тител : средом и недељом у 1 сат по подне. Нови Сад-Брод : четвртком у >, г 1 с. п. п. Нови Сад-Пешта : средом и суботом ј / 2 5 сата по подне. Нови Сад, 30. (18 ) новембра 1880. У П Р А В А. КАСЕ ио најновијој американској системи, сигурне од ватре и похаре, из Фабрике ФЕДИКСА БЛАЖИЧЕКА У БЕЧУ, у солидарности и каквоћи израде не уступају ни једној до сада познатој Фабрици а у цени знатно јеФтиније. Наручбине прима и одправља госп. ђорђе Мпличевић, трговац у Бечу, 1<агепћоГ, код кога се могу мустре видити п цене сазнати.

Ш тампарија А. ИАЈЕвићА у Н овоме С аду 1880.