Starmali

„Стармали" цзлази трипут месечно. Годишња дена 4= ф. — ногодишња 2 ф . — на 3 месеца 1 ф . За Црну Гору и друге крајеве 10. —б, — 2'/» динара. — Вдасник и одговорни уредпнк Змај-Јован Јовановић; главнн сарадник Аоуказем. Пздаје шталпарија А. ПајевиКау НоволСаду, — Рукописи се шнљу уреднику (1)г. Ј. Јоуапоујс, ЛУЈсп IX. \\ т а1|гш§ег8*га88е 9.) — Претплата и све што се тиче аджинистрадије, штамларији А. ПајевиКа у Новом Саду.

Телеграми (а 1а : \аро!еоп.—аро1соп,—ро1еоо,— о!еоп,—1еоп,—еоп, ои.) Из Београда Стармалом. ЧедаСтармали у Београд. Е да? Из Београда Стармалом. Да. Стармали у Београд. А!

Сто и — један. би по бабу, ни но стричевима, Већ ио правди бога истинога. Нисам човек од партаја. Све бих српске странке збрис'о, Јер знам да се српству иште, (Барем сада, Д°к је јада) Једна воља, једна мис'о. Али шта ћу, кад нам већем Тако пише у ћитаау Те не могу разне гдаве Да под јодну сложим капу. Па бар нек је мање капа — Ради среће, ради мира Под те капе наше друштво Нек се збија, нек се збира. Нек се барем јасно знаде Ко шта жели, ко шта хоће; То је наше — (а други ће Постарат' се за тешкоће). За то ми је право било, Кад опазих — слоге жедан Кад опазих јаче коло, Које води стои — један.

То се зову „либерали", — Красно име, дивно име! (То јест ако сви разуму, Што разумем ја под њиме.) Тим начедом рушило се Свуд и свагда што је тамно, ТТГ то у напред није хтело, Што је подло, што је срамно. Под заставом тог начела Водила се борба света, Т а застава — где је чиста Истрајаће до крај света. Што се до сад стекло, спасло, —• Т о м имену буди хвала ! Повесница не зна лепше Од имена либорала. Довде доћи беше мучно; Даље зидат' биће свето; Али ко је довде дов'о ? Али ко је темељ мет'о ? Под којим' смо довде дошли, Те заставе нису траље. Који могли довде доћи, Ти ће моћи још и даље. И ја не знам тог напретка, Ма му кол'ка била хвала, Који-но би стидео се Од имена либерала. И ја не знам шта је тако Горостасно и огромно, А да не би могао стати Под називље ово скромно.